Boasson Hagen irriterer seg over VM-sølvet

Men er fornøyd med å være nominert til Folkets idrettspris.

FEIRET MED SJAMPANJE: Edvald Boasson Hagen (i midten) feiret VM-sølvet i Nederland sammen med lagkameratene Lars Petter Nordhaug (t.v.) og Gabriel Rasch. Edvald innrømmer imidlertid at han fortsatt irriterer seg litt over at det ikke ble seier. Foto: Pål Marius Tingve
FEIRET MED SJAMPANJE: Edvald Boasson Hagen (i midten) feiret VM-sølvet i Nederland sammen med lagkameratene Lars Petter Nordhaug (t.v.) og Gabriel Rasch. Edvald innrømmer imidlertid at han fortsatt irriterer seg litt over at det ikke ble seier. Foto: Pål Marius Tingve Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Stem på din favoritt til Folkets idrettspris lenger ned i saken!

(Dagbladet): 25-åringen er for tiden på treningssamling på Mallorca, men om noen få dager drar han hjem til Rudsbygd for å feire jul med familien.

Edvald er en utøver som sjelden ser tilbake på sine egne prestasjoner med beundring, men skulle han gjør det en gang mellom gavene på julaften, har han lite å skamme seg over.

- Jeg kan ikke legge skjul på at jeg er fornøyd med 2012-sesongen, men jeg tenker alltid at jeg kunne vært enda høyere opp på resultatlista i noen løp. I tillegg kjørte jeg jo ikke alltid for egen plassering, sier han til Dagbladet.

Håper på sjanser Foruten VM-sølvet fra Limburg i Nederland, ble han Norgesmester. Han vant blant annet også klassikeren GP Ouest France og ble sammenlagtvinner i Glava Tour på hjemmebane.

- Jeg hadde i tillegg mål om å vinne en etappe i Tour de France, men det klarte jeg ikke. Forhåpentligvis vil jeg få flere sjanser til det neste år, sier Team Sky-stjernen, vel vitende om at spurtkanonen Mark Cavendish har forlatt laget.

Det er uansett VM-rittet i Nederland som fortsatt har status som et lite irritasjonsmoment hos 25-åringen. Han er stolt over sølv i sykkelsportens største endagsritt, men vet hvor nær han var ved å kunne ta gullet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer