FEIRET MED SJAMPANJE: Edvald Boasson Hagen (i midten) feiret VM-sølvet i Nederland sammen med lagkameratene Lars Petter Nordhaug (t.v.) og Gabriel Rasch. Edvald innrømmer imidlertid at han fortsatt irriterer seg litt over at det ikke ble seier. Foto: Pål Marius Tingve
FEIRET MED SJAMPANJE: Edvald Boasson Hagen (i midten) feiret VM-sølvet i Nederland sammen med lagkameratene Lars Petter Nordhaug (t.v.) og Gabriel Rasch. Edvald innrømmer imidlertid at han fortsatt irriterer seg litt over at det ikke ble seier. Foto: Pål Marius TingveVis mer

Boasson Hagen irriterer seg over VM-sølvet

Men er fornøyd med å være nominert til Folkets idrettspris.

Stem på din favoritt til Folkets idrettspris lenger ned i saken!

(Dagbladet): 25-åringen er for tiden på treningssamling på Mallorca, men om noen få dager drar han hjem til Rudsbygd for å feire jul med familien.

Edvald er en utøver som sjelden ser tilbake på sine egne prestasjoner med beundring, men skulle han gjør det en gang mellom gavene på julaften, har han lite å skamme seg over.

- Jeg kan ikke legge skjul på at jeg er fornøyd med 2012-sesongen, men jeg tenker alltid at jeg kunne vært enda høyere opp på resultatlista i noen løp. I tillegg kjørte jeg jo ikke alltid for egen plassering, sier han til Dagbladet.

Håper på sjanser
Foruten VM-sølvet fra Limburg i Nederland, ble han Norgesmester. Han vant blant annet også klassikeren GP Ouest France og ble sammenlagtvinner i Glava Tour på hjemmebane.

SÅ NÆR: Her har akkurat Philippe Gilbert syklet i mål som verdensmester. Like bak kommer Edvald Boasson Hagen i mål som nummer to. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix
SÅ NÆR: Her har akkurat Philippe Gilbert syklet i mål som verdensmester. Like bak kommer Edvald Boasson Hagen i mål som nummer to. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg hadde i tillegg mål om å vinne en etappe i Tour de France, men det klarte jeg ikke. Forhåpentligvis vil jeg få flere sjanser til det neste år, sier Team Sky-stjernen, vel vitende om at spurtkanonen Mark Cavendish har forlatt laget.

Det er uansett VM-rittet i Nederland som fortsatt har status som et lite irritasjonsmoment hos 25-åringen. Han er stolt over sølv i sykkelsportens største endagsritt, men vet hvor nær han var ved å kunne ta gullet.

Skuffa
- Da jeg kom i mål i VM var jeg skuffa over at jeg ikke vant. Jeg burde vært mer oppmerksom da Philippe Gilbert stakk i den siste bakken. Når det er sagt, nå i ettertid er jeg fornøyd med å ha tatt VM-sølv, sier han.

Og Edvald setter samtidig pris på at Dagbladet har plukket ham ut som en av de tolv nominerte til Folkets idrettspris.

- Jeg setter selvfølgelig pris på å bli nominert. Det er alltid hyggelig at folk setter pris på det jeg gjør, og det hadde vært ekstra gøy om folket hadde stemte meg fram til å vinne, sier han.

Drar «down under»
25-åringen forteller samtidig at han ligger godt an før 2013-sesongen. Han har ingen målbare tester å vise til, men føler at han er i rute.

- Jeg er klar og tent. Håpet er selvfølgelig at 2013 blir mitt beste år så langt, sier han.

Rittplanen for året som kommer er foreløpig ikke ferdigspikret, men Edvald avslører at den blir ganske lik den han hadde i år.

- Vi gjør ingen store endringer, og på lagets første utkast for 2013, er jeg satt opp til å starte i Tour Down Under i Australia i slutten av januar. Det er viktig å starte tidlig med tanke på at jeg har lyst til å være i form under vårklassikerne, sier han.

Lykkes han i Paris-Roubaix eller Flandern rundt, er det ikke umulig at han blir nominert neste år også...