KOMMER SEIEREN? Edvald Boasson Hagen er favoritt på den 19.etappen i årets Tour de France. AFP PHOTO / Lionel BONAVENTURE
KOMMER SEIEREN? Edvald Boasson Hagen er favoritt på den 19.etappen i årets Tour de France. AFP PHOTO / Lionel BONAVENTUREVis mer

Edvald Boasson Hagen, Tour de France:

Boasson Hagen jakter etterlengtet seier: - Det er målet

Store vinnersjanser på den 19.etappen.

EMBRUN (procycling.no): Edvald Boasson Hagen har ved flere anledninger vært veldig nære etappeseier. To andreplasser og to tredjeplasser står rudsbygdingen igjen med når tre etapper av touren gjenstår.

Nærmest var han i Nuits-Saint-Georges, da man ikke engang kunne se forskjell på ham og Marcel Kittel på målfotoet. Nå er Kittel ute, og Boasson Hagen er nå bookmakernes favoritt til etappeseier i Salon-de-Provence.

- Det er i hvert fall det som er målet. Jeg er klar til å ta den jobben i dag. Det har vært nære noen dager, så jeg håper på en bra dag i dag, sier nordmannen til TV2 og procycling.no på spørsmål om han er klar for å ta steget opp på seierspallen.

Vil helst ha et lite brudd

At etappen er kupert gjennom hele dagen, bør passe den norske tempomesteren godt. Utfordringen med det er at bruddet blir vanskeligere å kontrollere, og det kommer nok til å være svært mange bruddkåte syklister på de franske landeveier på dagens etappe.

- Det er vanskelig å se for seg hvordan det utvikler seg i dag, om det går avgårde et brudd og det blir kontrollert i feltet, eller om man må være med foran. Vi vil helst få avgårde et lite, kontrollertbart brudd, og at flere lag er interesserte i en spurt, men det er ikke mange spurtere igjen. Det er mange som er lystne på brudd nå i på slutten av Tour de France.

- Hvis mange går i brudd, går du etter da?

- Da må jeg absolutt vurdere det og se an hvem som er der. Da kan det være at jeg må gå etter, og da hopper jeg så klart det går inn.

- Vi må holde et øye med begge Lotto-lagene, også er vi litt usikre på om Sunweb har lyst til å jobbe. Nå har de den grønne trøya, to etappeseire (med Matthews) og mer enn det også. De er nok veldig fornøyde, så vi skal ikke stole for mye på dem.

- Må være i god posisjon

Det er nok en gang en vanskelig avslutning. I Romans-sur-Izère ble de vanskelige svingene Boasson Hagens bane. I dag venter tre 90-gradere innenfor de siste 1.2 kilometerne, noe som setter ytterligere krav til posisjonen.

Dimension Data har til tider vartet opp med klasseopptrekk i årets ritt, og Edvald er nok avhengig av god hjelp fra det sørafrikanske laget også i dag.

- Jeg må være i god posisjon foran. Vi har et sterkt lag som kan levere meg i front. Det har vi vist tidligere. Da er det ingen som matcher oss på opptrekket, så vi må bare få det til å klaffe, konkluderer det norske seiershåpet.

Etappen kan du følge LIVE på procycling.no.