Boasson Hagen kjempet om seier i Oman

Sikret seg ny topplassering.

NY MULIGHET: En ryttertype som Edvald Boasson Hagen passet bra foran åpningen av Tour of Qatar. Mot slutten av dagen ventet to bakker med ni prosents stigning i snitt. FOTO: EPA/SEBASTIEN NOGIER
NY MULIGHET: En ryttertype som Edvald Boasson Hagen passet bra foran åpningen av Tour of Qatar. Mot slutten av dagen ventet to bakker med ni prosents stigning i snitt. FOTO: EPA/SEBASTIEN NOGIER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Team Dimension Data satt med gode kort på hånda, da laget maktet å plassere Serge Pauwels, Jacques Janse van Rensburg og Edvald Boasson Hagen i finalen under åpningen av Tour of Oman.

Tetgruppa ble dannet etter en rekke angrep opp 1,4 kilometer lange Al Jissah. Stigningen hadde snittprosent på ni og på toppen var ikke mer enn fem og halv kilometer inn til mål.

Alexander Kristoff, Sven Erik Bystrøm og en rekke andre ryttere maktet ikke å følge med over her.

Åpnet luke bakover til Edvald På vei inn mot mål så det ut til at gruppa beste avslutter, Boasson Hagen, skulle få prøve seg i en massespurt.

Temposterke Bob Jungels (Etixx-Quick Step) forsøkte et angrep på de siste kilometerne.

Da Serge Pauwels skulle prøve å samle det hele, gikk det ikke slik sørafrikanerene hadde sett for seg.

I en pressemelding skriver nemlig laget at belgieren tok en solid føring i front av feltet. Dette førte ikke til at han fikk kontakt med Jungels, og samtidig at det sprakk om mellom ham og gruppa Boasson Hagen satt i.

Andre og fjerdeplass Pauwels skal ha sittet på halen av lederne, og fikk ikke kontakt før nede på flata. Da gjensto halvannen kilometer av etappen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer