Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tour des Fjords:

Boasson Hagen klar for å kjempe om sammenlagtseieren

– Viktig å hente sekunder der man kan, sier dagens etappevinner.

STORFORNØYD: Edvald Boasson Hagen var smørblid etter seier på den tredje etappen Tour des Fjords. Foto: Mario Stiehl, Tour des Fjords.
STORFORNØYD: Edvald Boasson Hagen var smørblid etter seier på den tredje etappen Tour des Fjords. Foto: Mario Stiehl, Tour des Fjords. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KOPERVIK (procycling.no): Med dagens seier er Edvald Boasson Hagen oppe i fire seire i 2017. Alle har kommet på norsk jord, men nå ser Boasson Hagen-leiren fremover og har troen på at seiersrekken skal fortsette i Frankrike med Criterium du Dauphiné og Tour de France.

På den første etappen i Tour des Fjords maktet ikke Dimension Data å hente bruddet. Da var ikke Boasson Hagen fornøyd med hjelpen fra de andre lagene. I dag var det annerledes, og feltet hadde god kontroll på utbryterne.

Boasson Hagen var naturligvis meget godt fornøyd da procycling.no snakket med ham etter seieren i den tekniske finalen i Kopervik.

– Det var veldig godt, det. Laget kjørte bra store deler av etappen, etter at Van der Lijke slapp seg ned fra bruddet. Da var det ikke så stor interesse for å kjøre for de andre, så da måtte vi ta over. Laget gjorde det veldig bra, og etter hvert kom det flere lag til. Da klarte vi å holde kontrollen på det, forteller 30-åringen til procycling.no.

– Nære ved å bli sperret

August Jensen, Coop-rytteren som ble nummer tre i dag, omtalte finalen som ekkel og sketchy, men Boasson Hagen klarte å utnytte den vanskelige finalen til sin fordel, og smøg seg foran Lars Boom på de siste meterne.

Den tekniske avslutningen gjorde at Dimension Data-rytteren måtte ta noen forholdsregler taktisk.

– Det var absolutt teknisk. Jeg visste at jeg kunne hente inn fart fra toppen av brua og inn, men jeg var nære ved å bli sperret et par ganger også. Jeg har ikke sett noe målfoto, men det føltes veldig jevnt, så det var godt å ta den, konkluderer nordmannen.

Med dagens seier klatrer også Boasson Hagen opp på en andreplass sammenlagt. Han er nå 21 sekunder bak Timo Roosen som vant til Nordheimsund skjærtorsdag.

Sammendraget et mål

Det er kun tjue bonussekunder å hente til sammen ved målgang lørdag og søndag. Derfor må Boasson Hagen enten kjøre fra Roosen på en av etappene, eller ta bonussekunder underveis, i tillegg til å vinne begge etappene.

Det kan bli en tøff oppgave, men den norske mesteren er absolutt klar til å kjempe for sammenlagtseier.

– Det er absolutt et mål, så det var viktig å hente inn sekunder der man kan. Det er vanskelig å ta han, men det hjalp med de ti sekundene her. Begge de to etappene som kommer er ganske harde, med de lokale rundene. Jeg må kanskje hente tid på begge etappene, men det er vanskelig å få store luker, analyserer Boasson Hagen.

Edvald-leiren ser fremover

Frederik Mohn er Boasson Hagens trener. Han hadde ikke sett selve spurten da han snakket med procycling.no etter etappen, men var meget godt fornøyd med at eleven innkasserte sin fjerde seier på ni dager.

– Det kan i grunnen ikke bli så mye bedre. Tre etappeseire er det nå. Han begynner å komme inn i en god stim. Nivået har selvfølgelig noe å si, men det at du begynner å vinne, det gjør noe med deg. Det hjelper på følelsen, timingen og alt det der, at du får det på plass. Det er bedre å begynne et sted, enn å bare kave og kave og ikke få det til. Da er det bedre å begynne et sted du får det til, erklærer Mohn ovenfor procycling.no.

Etter Tour des Fjords bærer det videre mot franske etapperitt og NM. Det er i juli toppformen skal inntreffe, og trener Mohn har stor tro på opplegget.

– Nå går han videre til Dauphiné, og da er det hakket opp. Da gjelder det å ha med seg den selvtilliten og grunnlaget. Jeg tror det ser bra ut fremover. Han reiser til Frankrike og Dauphine. Der har han gode erfaringer. Nå har han hatt en veldig god treningsperiode. Han har trent godt, og ikke vært syk. Det var jo det som gjorde det litt spennende i fjor, at han plutselig ble syk da han kom hjem fra Paris-Roubaix. Det slapp vi i år, så det var bra, avslutter Edvalds mangeårige trener.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!