Boasson Hagen klarte ikke å henge med lagkameratene

- Det var ikke som forventet.

HOLDT IKKE INN: Edvald Boasson Hagen hang ikke med lagkameratene på lagtempoen i Spania rundt. Her fra NM tidligere i sommer. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
HOLDT IKKE INN: Edvald Boasson Hagen hang ikke med lagkameratene på lagtempoen i Spania rundt. Her fra NM tidligere i sommer. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpixVis mer

Edvald Boasson Hagen orket ikke å henge med hele veien da Sky ble nummer fire på lagtempoetappen som innledet Vuelta a España lørdag.

Mens seks lagkamerater plasserte seg på plassene 18 til 23 i sammendraget, 22 sekunder bak lederen, er nordmannen helt nede på 135.-plass med to minutter svakere tid.

- Det var ikke akkurat som forventet. Jeg hadde håpet å være med gutta til mål, men det var en tøff start, og jeg har bare trent på temposykkelen de siste dagene, sa Boasson til TV 2.

Han deltar i sitt første ritt siden han brakk kragebeinet i Tour de France.

Astana var best på den innledende etappen og vant med 10 sekunder til gode på Radioshack. Sloveneren Janez Brajkovic var første Astana-rytter over mål og blir den første som får kjøre i den røde ledertrøyen i årets ritt.

- Vi kjørte sterkt. Det gjorde veldig vondt der ute, men sånn skal det være, sa Brajkovic' lagkamerat, danske Jakob Fuglsang til dansk TV 2.

Det setter italienske Vincenzo Nibali i en god posisjon foran resten av løpet. Astana-rytteren er en av favorittene til å vinne sammenlagt, når rittet avsluttes om tre uker.

Radioshack trillet over mållinjen ti sekunder bak Astanas vinnertid. Bak Radioshack fulgte Omega-QuickStep, Sky og Movistar.

Rittet fortsetter søndag med en 179 kilometer lang etappe fra Pontevedra til Alto Do Monte Da Groba. Etappen er noe kupert.

(NTB)