Boasson Hagen knuste konkurrentene på hjemmebane

Festet grepet om sammenlagtseieren i Tour of Norway.

BEST PÅ HJEMMEBANE: Edvald Boasson Hagen hadde bommet i spurt etter spurt i Tour of Norway, men på hjemmebane i Lillehammer leverte Sky-stjernen varene.Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
BEST PÅ HJEMMEBANE: Edvald Boasson Hagen hadde bommet i spurt etter spurt i Tour of Norway, men på hjemmebane i Lillehammer leverte Sky-stjernen varene.Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Edvald Boasson Hagen vant fjerde etappe av Tour of Norway etter at han spurtslo Simon Clarke fra Orica-GreenEdge.

Duoen stakk fra resten av bruddet de satt i drøyt 10 kilometer før målgang på etappen som gikk mellom Hamar og Lillehammer.

- Det var en drøm å kjøre. Selv om rittet holder lavere nivå, gjorde stemningen og folkehavet at det føles som en etappeseier i Tour de France. Det var helt utrolig å sykle på hjemmebane og vinne, sier Hagen til TV 2.

Med etappeseieren festet han også grepet om sammenlagtseieren før rittets siste etappe som går fra Gjøvik til Hønefoss på søndag.

- Det var ganske nervepirrende inn mot spurten. Han (Clarke) ville bare sitte på hjul med meg, og først da vi nesten sto helt stille, kom han forbi slik jeg ønsket det, sa den norske stjernen, som var fullstendig overlegen i spurten, sier Sky-stjernen.

Lars Petter Nordhaug satt også i det opprinnelige bruddet sammen med lagkamerat Boasson Hagen og gjorde en formidabel innsats for å kjøre inn konkurrenter som prøvde å rykke ifra.

- Jeg sa til meg selv at jeg ville dø for at Edvald skulle ta denne seieren. Jeg bare matet på med alt jeg hadde. Det eneste som betydde noe for meg var at Edvald skulle seire, sier Nordhaug, som også hadde krefter igjen til å sikre seg tredjeplassen etter et lite rykk helt mot slutten.

Siste etappe i Tour of Norway søndag går fra Gjøvik til Hønefoss.