I SEIERSMODUS: Edvald Boasson Hagen fikk et perfekt opptrekk av Sky-laget, og vant med flere sykkellengder på toeren Kenny Robert Van Hummel. 
Foto: Heiko Junge / Scanpix .
I SEIERSMODUS: Edvald Boasson Hagen fikk et perfekt opptrekk av Sky-laget, og vant med flere sykkellengder på toeren Kenny Robert Van Hummel. Foto: Heiko Junge / Scanpix .Vis mer

Boasson Hagen lekte med spurtkanon

Vant overbevisende i Nederland.

||| Nøyaktig to måneder etter forrige internasjonale triumf, kunne endelig sykkelesset Edvald Boasson Hagen (23) strekke armene i været igjen fredag.

Nordmannen var i en klasse for seg i spurten da Dutch Food Valley Classic ble avgjort i Nederland. Toer Kenny Robert Van Hummel, normalt en spurtkanon, ble distansert med flere sykkellengder av Boasson Hagen.

Samme behandling fikk Tour de France-stjernen Andy Schleck i Oslos gater så sent som tre dager tidligere.

- Jeg vant med ganske god margin. Det var lenge siden forrige gang og godt å se at formen er ganske grei. Jeg var ikke helt på topp, men det var ikke dårlig heller, sa Edvald Boasson Hagen til NTB.

Seieren var sesongens sjette for 23-åringen, som fikk ødelagt to måneder av vårsesongen på grunn av en akillesskade. Forrige internasjonale seier kom på siste etappe i Tour-oppkjøringsrittet Dauphiné Libéré 13. juni.

Også i fjor var Edvald Boasson Hagen Norges mestvinnende syklist med 14 triumfer. Det var samtidig tredje mest i verden, kun slått av Mark Cavendish og André Greipel.

Jobbet for Boasson
Lagkameratene Kurt Asle Arvesen (35) og Lars Petter Nordhaug (26) jobbet hardt for å kontrollere et utbrudd som gikk tidlig på etappen. Da bruddet ble innkjørt cirka 30 kilometer før mål, jobbet Sky-laget iherdig for å servere Boasson Hagen en spurtsjanse.

Og mot slutten var det lagkamerat Chris Sutton som trakk nordmannen til front av feltet etter 210 kilometer.

- Jeg fikk perfekt opptrekk gjennom siste sving. Det var godt å ta seieren som laget hadde jobbet så hardt for, sa Boasson Hagen.

For første gang siden Tour of Oman midt i februar satt samtlige tre nordmenn i Sky-laget i samme internasjonale felt.

Satser mot VM
Neste ritt for den norske trioen er klassikeren i Hamburg søndag. Så følger etapperittet i Nederland der Boasson Hagen vant to etapper og sammenlagt i fjor.

Han skal ikke sykle Vuelta a España sammen med Nordhaug, men VM i Australia i månedsskiftet september/oktober satser Edvald Boasson Hagen på.

(NTB)

Edvald Boasson Hagen vant fredag Dutch Food Valley Classic i Nederland. Her fra seieren i gaterittet Oslo Grand Prix tirsdag. Foto: Kyrre Lien/Scanpix.