LINKES TIL TEAM ALONSO: Edvald Boasson Hagen. Paolo Bettini viser interesse for rudsbygdingen.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
LINKES TIL TEAM ALONSO: Edvald Boasson Hagen. Paolo Bettini viser interesse for rudsbygdingen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Boasson Hagen linkes til Team Alonso

- Jeg ville likt å jobbe med ham.

(procycling.no): Paolo Bettini forteller at Boasson Hagen kan være en interessant rytter for det kommende storlaget til formel 1-stjernen Fernando Alonso.

- Han er en interessant rytter. Jeg ville likt å jobbe med han, sier Bettini til Cyclingnews.

Tidligere har blant annet Thor Hushovd og Peter Sagan blitt knyttet til laget, og nå spekuleres det altså også i om Edvald Boasson Hagen kan være aktuell.

Trives i Sky Det er vanlig at nyoppstartede lag linkes til en hel haug med ryttere i oppstartsfasen, så man bør nok ta utsagnet med en klype salt. Selv om interessen muligens er til stede, er det mye som skal til før en kontrakt underskrives.

Boasson Hagen har også gitt uttrykk for at han mest sannsynlig blir hos Team Sky, men kontrakten hans går ut i år, og han vil vurdere tilbudene som kommer.

Nylig brøt han Paris-Nice for å restituere seg, etter å ha vært hjelperytter hele rittet.

Øverste nivå
For at et lag skal få være et av WorldTour-lagene, må lagets fem beste ryttere ha syklet inn nok poeng til at laget er blant de 18 beste i UCIs rangering.

Det er dermed kritisk at Bettini klarer å sikre seg ryttere som har mange poeng.

- Etter hva jeg kan forstå, sier reglene at de 16 beste lagene har en automatisk rett til å forbli på høyeste nivå. Det er en sjanse for to andre lag å bli med dersom de har nok poeng til å fortjene en plass basert på poengene til fem ryttere. Vi ønsker å være et av de, sier Bettini.

Verken Hushovd eller Boasson Hagen har mye poeng på denne rankingen foreløpig, men om Team Alonso klarer å sikre Sagans signatur, vil hans poeng alene være nok til å bli et WorldTour-lag.

Dårlig tid
Laget begynner å merke tidspresset, og det er mye som må være klart før sesongstart. Bettini benytter etapperittet Tirreno-Adriatico til å snakke med et mangfold av ryttere før startskuddet går.

- Vi er travel, fordi januar nærmer seg. Vi jobber på et stort prosjekt, og jeg oppdager mer hver dag. Det jobbes for å bygge et godt lag, og vi vil se resultatene av det mot slutten av 2015. Jeg er overbevist om at man kan vinne store løp med nye ryttere, sier Bettini.

Så langt har det ikke blitt offentliggjort mange detaljer fra det nye storlaget, men Bettini forteller at tiden snart er inne.

- Jeg tror det vil komme en kunngjøring snart. Det er snakk om et par dager. De må gjøre ferdig et par detaljer, men jeg tror alt vil avsløres før de store klassikerne, sier Bettini.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!