Boasson Hagen lover revansj

- Tour of Norway er ikke over ennå.

FRATATT GULT: Her er Edvald Boasson Hagen med sin sykkel med knekt sete etter målgang på Lillehammer-etappen i Tour of Norway. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
FRATATT GULT: Her er Edvald Boasson Hagen med sin sykkel med knekt sete etter målgang på Lillehammer-etappen i Tour of Norway. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

LILLEHAMMER (procycling.no): Finalen av Tour of Norways kongeetappe til Lillehammer var egentlig en velkjent situasjon for Edvald Boasson Hagen.

Da rudsbygdingen ble norgesmester på samme sted i 2015, fikk han uventet hjelp av Sven Erik Bystrøm til å kjøre inn Vegard Stake Laengen i tet. Gull og hjemmefest sikret.

Men på Vingnesbrua denne gang, var det ingen uventet allianse som oppsto, ingen «Sebbe» til å ta den avgjørende føringen. Ingen mistenkelig lojal haugesunder til å sikre hjemmejubel i den gamle OL-byen.

Pieter Weening (Roompot) kunne derfor gå solo og vinne etappen på Boasson Hagens hjemmebane. Ydmykelsen ble totalt da nederlenderen ribbet nordmannen for ledertrøyen i samme slengen. En tro kopi av fjorårets etappe til Rjukan, da et lite samhørig norsk landslag lot Roompot-rytteren lure seg unna.

På denne tredje etappen var Boasson Hagen tidvis distansert fra teten. Sander Armée (Lotto Soudal) og Robert Power (Orica) rykket fra ham i 1. kategorien Kanthaugen (2.5 km à 9.3 prosent). Men Dimension Data-rytteren satte et stødig tempo oppover og et halsbrekkende tempo nedover, for å innhente duoen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer