BRUDDKÅT: Edvald Boasson Hagen sikter seg inn på flere timer i brudd under årets Tour de France. Foto: AFP PHOTO / Lionel BONAVENTURE
BRUDDKÅT: Edvald Boasson Hagen sikter seg inn på flere timer i brudd under årets Tour de France. Foto: AFP PHOTO / Lionel BONAVENTUREVis mer

Tour de France:

Boasson Hagen lysten på flere etapper i brudd

Tar med seg det positive etter tøff dag foran feltet.

(procycling.no): Edvald Boasson Hagen var på offensiven på den femte etappen i Tour de France. Tidlig i rittet gikk nordmannen etter et bruddforsøk regissert Thomas Voeckler, og havnet med det i en åttemannsgruppe som skulle utgjøre dagens brudd.

Som bestemann i sammendraget av de åtte i bruddet, var det også et ørlite håp om gul trøye for Dimension Data-rytteren. Dessverre for rudsbygdingen, hadde BMC ingen planer om å la bruddet få kjempe om etappeseieren.

De satte opp hele laget fra start, og ga aldri utbryterne noe særlig pusterom.

Deres håp var at Richie Porte skulle ta etappeseier og bonussekunder for å kneppe innpå forspranget Chris Froome allerede har opparbeidet seg. Slik gikk det ikke for BMC.

- Hardt å holde unna

Dermed var det egentlig aldri noe håp om verken etappeseier eller gul trøye for Boasson Hagens og hans bruddkompanjonger. Likevel holdt de det gående så lenge de maktet, selv om nordmannen bedyrer at det var en tung dag foran feltet.

- Det ble for tøft, det. Feltet ville tydeligvis ikke at bruddet skulle gå inn, så da ble det hardt å holde unna. Når man først er i bruddet, får man gjøre det beste ute av det. Jeg fikk jo ikke så mye ut av det – det ble noen poeng, men det betyr ikke så mye i den store sammenheng, sier Boasson Hagen til TV2 etter etappen.

Selv om bruddet skulle gå inn, hadde nok ikke Lillehammer-syklisten klart å ta verken gult eller etappeseier. Det er han realistisk på selv.

- Planen var å ha en i brudd i dag, og det klarte vi, så vi får se på det positive. Det var synd det ikke holdt inn, men jeg hadde nok fått det tøft uansett med den gruppen jeg havnet i. Det var gøy å være i front, i hvert fall.

Usikker før kommende spurtetapper

Til tross for at Jan Bakelants og Philippe Gilbert kjørte fra nordmannen, tar han med seg det positive fra onsdagens etappe.

- Det kommer seg, i hvert fall. Man må være på riktig sted til riktig tid for å være med i bruddet, så det var positivt. Jeg får prøve igjen senere.

Med Mark Cavendish ute av Tour de France, åpner det for flere muligheter for Edvald Boasson Hagen.

Dog er han ikke sikker på om det er han eller Mark Renshaw som får sjansen på morgendagens etappe. Dagens utblåsning kostet nemlig mye for nordmannen, og han er noe usikker på hvordan det sørafrikanske laget løser det i morgen.

- Vi får se. Jeg får hvile så mye som mulig til i morgen, så får vi se hvordan dagen er da, om vi kjører for meg eller Mark, konkluderer Boasson Hagen ovenfor TV-kanalen.