Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Boasson Hagen må hjelpe Cavendish i sesongstarten

Men rudsbygdingen får kjøre for egne sjanser på de tøffeste etappene.

NY SESONG, NYE MULIGHETER: Edvald Boasson Hagen sesongåpner onsdag. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
NY SESONG, NYE MULIGHETER: Edvald Boasson Hagen sesongåpner onsdag. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

(procycling.no): Etter den mye omtalte VM-fellesstarten i Qatar i fjor, som endte med offentlig ordkrig mellom Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen, er sistnevnte tilbake i rittsammenheng onsdag.

Da sykler Dimension Data-rytteren Volta ao Argarve, et portugisisk femdagersritt med flere interessante etapper. To antatte spurtetapper, en individuell tempo og to bakkeavslutninger er det som venter - en konstellasjon som i utgangspunktet passer nordmannen godt.

Dog stiller det sørafrikanske laget med et slagkraftig mannskap. Lynraske Mark Cavendish fortsetter sin 2017-ferd på den portugisiske sørkysten.

Dette betyr at Boasson Hagen må finne seg i å ha en hjelperytterrolle i de flate spurtene.

Når procycling.no snakker med 29-åringen, er han på vei til Albufeira, der første etappe starter.

- Det er litt etapper for alle mann, egentlig. Det er noen flate etapper og noen mer kuperte. Jeg blir nok spurtopptrekker på de flateste etappene, også får jeg noen egne sjanser på de etappene som passer meg bedre, sier Boasson Hagen.

- Det er egentlig veldig fint for min del, det er bra å få testet seg litt i noen ritt i starten, fortsetter han.

Det er alltid knyttet en del spenning til sesongens første ritt. Det er først da man får svar på om vinterens treningsarbeidet har gitt resultater. Den norske mesteren er derimot trygg på at han har gjort det han kan i forkant av sesongstarten.

- Jeg føler at formen er grei. Jeg har jo ikke fått testet annet enn det jeg har gjort på trening, men jeg har hatt en bra treningsperiode, og jeg har holdt meg frisk og skadefri gjennom hele vinteren. Jeg skal være klar, så vi får se hvordan det funker på sykkelen.

Les også: Alexander Kristoff tok første stikk i Oman

På spørsmål om hvordan vinterens testresultater har vært sammenlignet med tidligere år, forklarer Boasson Hagen at det er noe han legger liten vekt på.

- Jeg har ikke hatt så mye tester, og heller ikke sammenlignet noe særlig, men formen er grei, og det er resultatene på sykkelen som teller.

Det er etappe to, tre og fem som er etappene hvor vi kan se Lillehammer-syklisten kjøre for egne sjanser. Den andre etappen er rittets tøffeste, med en ni kilometer lang bakke. Her skal Edvald se an beina og kjøringen i feltet, men planlegger å gi det en sjanse, til tross for at bakken kan være i lengste laget.

Den tredje etappen er en 18 kilometer lang tempoetappe, flat sådan, som bør passe Boasson Hagen bra. Rittets femte og siste etappe er etappen han har sett seg mest ut på forhånd.

- Den siste bakken ser litt mer overkommelig ut (enn den på andre etappe). Det er en rundløype, så det bør passe meg bra, konkluderer den tidligere Sky-rytteren.

PS: Sven Erik Bystrøm (Katusha-Alpecin) sykler også rittet.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling