RASKEST: Edvald Boasson Hagen var overlegen i spurten om seieren på den andre etappen under Danmark Rundt. Her fra sommerenes Tour de France. Foto: EPA/KIM LUDBROOK
RASKEST: Edvald Boasson Hagen var overlegen i spurten om seieren på den andre etappen under Danmark Rundt. Her fra sommerenes Tour de France. Foto: EPA/KIM LUDBROOKVis mer

Boasson Hagen med seier i Danmark

Dobbeltseier for MTN-Qhubeka.

(procycling.no): Den andre etappen i Danmark Rundt var en 235 lang etappe, fra Danmarks vestkyst til Aarhus.

I det ellers så flate Danmark, skulle feltet forsere 2000 høydemetere.

I den harde runden i Aarhus angrep Magnus Cort Nielsen (det dansk landslaget), men ble hentet av MTN-Qhubeka som ønsket å samle feltet til en spurt for Edvald Boasson Hagen.

I spurten var nordmannen overlegen, og vant foran lagkamerat Kristian Sbaragli og Søren Kragh Andersen.

 - Gerald Ciolek og laget gjorde en god på siste runden med å kjøre inn utbryteren. Jeg kom i god posisjon rundt siste sving, da var det bare å åpne tidlig og håpe på det beste, sier nordmannen i seiersintervjuet vist på DR1.

28-åringen lå 49 sekunder bak Boom i sammendraget før etappen, og frykter at sekundene han tapte på tirsdagens etappe kan bli avgjørende, men vil se an situasjonen dag for dag.

Stadige angrepsforsøk
Dagens brudd bestod av Brian Goethem (Roompot), Jesper Odgaard (ColoQuick), Mathias Westergaard ((Almeborg Bornholm), Nikolai Aistrup (Riwal Platform), Mathias Krigbaum (det danske landslaget) og Alex Rasmussen (Trefor-Blue Water), et brudd som hovedfeltet tidlig kjørte inn.

33 kilometer fra mål ble det satt fyr på rittet igjen, med flere angrep. Edvald Boasson Hagen var én av de fremste rytterne.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sammenlagtleder Lars Boom økte ledelsen sin da han vant den innlagte spurten fire kilometer senere, før Lars Petter Nordhaug prøvde å komme seg løs med en mindre gruppe.

Da noen endelig fikk en større luke på feltet var det imidlertid ingen nordmenn med. Pim Ligthart (Lotto Soudal), Michael Valgren (Tinkoff-Saxo) og Patrick Clausen (Trefor-Blue Water) fikk dog ikke være lenge i fronten.

Da rytterne kom inn i den kuperte lokale runden i Aarhus, som skulle kjøres fire ganger, snaue 18 kilometer fra mål, var feltet samlet.

Astana gjorde en god jobb for Boom, og holdt bruddforsøkene innenfor rekkevidde på de første to rundene. Opp bakken for tredje gang fikk Rasmus Guldhammer (Cult Energy) en luke til feltet, etter et imponerende angrep.Dansken hadde en luke på 14 sekunder ut på den siste runden à 4,7 kilometer, en luke som forsvant fort da feltet startet hardkjøret.

Magnus Cort Nielsen, som sykler for det danske landslaget under Danmark Rundt, var først over toppen, med et par sekunder ned til resten av feltet.

Men spurt ble det, og der var Edvald Boasson Hagen den raskeste.