Boasson Hagen merker knapt forskjell fra Team Sky

Om det nye laget:- Veldig proft opplegg.

BOASSON HAGEN: Er imponert over MTN-Qhubeka-laget etter første samling. (Foto: MTN-Qhubeka)
BOASSON HAGEN: Er imponert over MTN-Qhubeka-laget etter første samling. (Foto: MTN-Qhubeka) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Første samling var veldig bra. Inntrykket jeg sitter igjen med, er av en bra gjeng: Vi fikk trent i tillegg til å ha det sosialt og få tid til å bli kjent. Ledelse og ryttere, hele pakken virker egentlig veldig lovende, sier Edvald Boasson Hagen til procycling.no.  

Han er tilbake i Norge etter første møte med MTN-Qhubeka, et lagbytte etter å ha kjørt for Team Sky siden 2010. Første kontakt var en åtte dager lang samling på en vingård i Stellenbosch, rundt fem mil øst for Cape Town.  

Les mer: Her åpner Edvald Boasson Hagen sesongen

Selv om avstanden fra samlingen til Qhubeka-laget til basen til Sky-laget tilsvarer over tre Tour de France-løyper lagt etter hverandre, er det ifølge Boasson Hagen en svinnende liten forskjell mellom lagene i praksis.  

- Jeg vet hva det går i nå. Det er tross alt sykkel vi driver med, sånt sett er det ikke så mye nytt. Mye nye folk, selvfølgelig, men det er som første samling for året pleier å være uansett om man bytter lag. Det er veldig proft opplegg her også. Det er ikke store forskjeller, bare litt færre i støtteapparatet og et litt mindre lag, sier rudsbygdingen.   Bedrer livskvaliteten Hovedforskjellen, forklarer han, handler om det misjonen bak sykkelprosjektet. Qhubeka er en organisasjon som vil gi ut sykler med mål om blant annet forkorte barns reisetid til skolen. Ifølge Qhubeka går åtte millioner barn til skolen, to millioner av de går over en halv time. Med en sykkel sparer man 75 prosent av reisetiden, og Qhubeka hevder oppmøte på skoler hvor prosjektet er i gang har økt med nærmere tjue prosent.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer