Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Boasson Hagen merker knapt forskjell fra Team Sky

Om det nye laget:- Veldig proft opplegg.

BOASSON HAGEN: Er imponert over MTN-Qhubeka-laget etter første samling. (Foto: MTN-Qhubeka)
BOASSON HAGEN: Er imponert over MTN-Qhubeka-laget etter første samling. (Foto: MTN-Qhubeka) Vis mer

- Første samling var veldig bra. Inntrykket jeg sitter igjen med, er av en bra gjeng: Vi fikk trent i tillegg til å ha det sosialt og få tid til å bli kjent. Ledelse og ryttere, hele pakken virker egentlig veldig lovende, sier Edvald Boasson Hagen til procycling.no.  

Han er tilbake i Norge etter første møte med MTN-Qhubeka, et lagbytte etter å ha kjørt for Team Sky siden 2010. Første kontakt var en åtte dager lang samling på en vingård i Stellenbosch, rundt fem mil øst for Cape Town.  

Les mer: Her åpner Edvald Boasson Hagen sesongen

Selv om avstanden fra samlingen til Qhubeka-laget til basen til Sky-laget tilsvarer over tre Tour de France-løyper lagt etter hverandre, er det ifølge Boasson Hagen en svinnende liten forskjell mellom lagene i praksis.  

- Jeg vet hva det går i nå. Det er tross alt sykkel vi driver med, sånt sett er det ikke så mye nytt. Mye nye folk, selvfølgelig, men det er som første samling for året pleier å være uansett om man bytter lag. Det er veldig proft opplegg her også. Det er ikke store forskjeller, bare litt færre i støtteapparatet og et litt mindre lag, sier rudsbygdingen.  

Bedrer livskvaliteten

Hovedforskjellen, forklarer han, handler om det misjonen bak sykkelprosjektet. Qhubeka er en organisasjon som vil gi ut sykler med mål om blant annet forkorte barns reisetid til skolen. Ifølge Qhubeka går åtte millioner barn til skolen, to millioner av de går over en halv time. Med en sykkel sparer man 75 prosent av reisetiden, og Qhubeka hevder oppmøte på skoler hvor prosjektet er i gang har økt med nærmere tjue prosent.  

- Det er et spennende og bra prosjekt. Det er gøy å kunne se at vi kan hjelpe til, at vi kan få budskapet om Qhubeka ut i verden. Det er jevnt over store forskjeller mellom fattig og rik på hele kontinentet. Enkle ting som sykler bedrer livskvaliteten, og betyr at man kommer raskere til jobb og skole.  

Les mer: Boasson Hagen ikke bekymret for rittprogrammet

- Jeg vil nok lære mye av en del av MTN-Qhubeka, men det er fortsatt bare sykling. På den andre siden er det givende å holde på noe annet i tillegg, sier Boasson Hagen.  

Testet Roubaix-løypa

Edvald Boasson Hagen bytter neste år fra Pinarello til Cervélo-sykler. Sportsdirektør i Team Sky, Gabriel Rasch, har overfor procycling.no tidligere omtalt nettopp Cervélo-sykkelen som noe av det beste på markedet. Boasson Hagen er underlagt kontrakten med Sky frem til 1. januar 2015, og kan av den grunn ikke uttale seg om andre sykler, men erkjenner han allerede har testet utstyret i løypen til et av vårens hovedmål, Paris-Roubaix.  

- Jeg tror det blir bra, sier Boasson på spørsmål om Paris-Roubaix-testen. Cervélo er kjent som gode sykler.  

Vil utvikle seg

Flere har pekt på at resultatene til «Eddy the boss» ikke har stått i stil til det potensial han viste ved inngangen til seniorkarrieren og senere profflivet. Nå håper han resultatene kommer etter lagbyttet.  

Les mer: Han mener Boasson Hagen har stagnert i Sky
  

- Jeg har alltid lyst til å kjøre bra og få resultater. Så det er jo målet når jeg starter neste sesong. Jeg har aldri hatt noe annet mål enn det, men jeg håper at jeg klarer det nå, sier Boasson Hagen.  

Les mer: - Jeg vil se Edvald angripe igjen


Han er i forkant av 2015-sesongen tilbake med gamletreneren, Fredrik Mohn. Boasson Hagen tror samarbeidet vil bære frukter enda en gang.  

- Nå trener jeg blant annet mye mer styrke enn før. Foreløpig tror jeg det funker bra, sier 27-åringen, som sier ennå ikke har gjennomført noen målbare tester.