Foto:   EPA/MALTE CHRISTIANS
Foto: EPA/MALTE CHRISTIANSVis mer

Boasson Hagen nest best i Down Under Classic

God start i Australia.

Edvald Boasson Hagen åpnet årets sykkelsesong med annenplass i gaterittet Down Under Classic i australske Adelaide søndag.

Tyske André Greipel ble for sterk i massespurten og vant det 51 kilometer lange rittet etter solid jobbing av lagkameratene i Lotto-Belisol. De kom i front med tre ryttere like før mål. Boasson Hagen måtte tette luken til trioen, men klarte likevel å ta annenplassen.

- Det gikk ganske bra i dag. Egentlig skulle jeg kjøre opptrekk for Chris (Sutton), men dessverre mistet vi hverandre litt i kaoset på slutten. Dermed må vi si oss godt fornøyd med annenplass. Jeg måtte tette en liten luke, men det var gjort på et par-tre tråkk, så jeg skal ikke skylde på det, sa Boasson Hagen til procycling.no.

- Vi satt bak i feltet helt til det var igjen fire runder (ca. 5 kilometer) og sparte krefter. Derfra og inn satt vi opp tempoet og kjørte et opptrekk. Hele laget gjorde en god jobb, og det var bare synd Chris Sutton forsvant fra bakhjulet mitt på slutten, la han til.

Australske Heinrich Haussler, som sykler for Garmin, endte på tredjeplass.

Tirsdag starter årets første verdenstourritt, Tour Down Under, i Adelaide. Der regnes Boasson Hagen som en av sammenlagtfavorittene. Han er den eneste nordmannen som stiller til start i rittet.

(NTB)