Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Boasson Hagen og Farrar mtåte skilles på målfoto

- Skulle vært et par meter til å gjøre det på.

PALLPLASSERING: Edvald Boasson Hagen sikret seg sin tredje pallplassering i protour-rittet i Nederland og Belgia. Foto: Alessandro Trovati / AP.
PALLPLASSERING: Edvald Boasson Hagen sikret seg sin tredje pallplassering i protour-rittet i Nederland og Belgia. Foto: Alessandro Trovati / AP. Vis mer

Det måtte målfoto til for å skille etappevinner Tyler Farrar og Edvald Boasson Hagen på fjerde etappe av protour-rittet i Nederland og Belgia lørdag.

Dessverre for nordmannen ble amerikaneren dømt først over målstreken.

— Jeg ble litt sperret mot slutten og åpnet heller ikke spurten tidlig nok. Det skulle vært et par meter til å gjøre det på, sa Boasson Hagen til NTB etter målgang.

22-åringen mener han kunne tatt Farrar — en av verdens beste spurtere — på de siste meterne, dersom han hadde fått full klaff på avslutningen.

— Det var litt synd at jeg ikke fikk et helt optimalt oppløp, men Farrar er rask og i bra slag, så jeg er fornøyd med prestasjonen uansett.


Vil vinne

Lørdagens pallplassering var den norske Columbia-rytterens tredje så langt i rittet. Boasson Hagen har fra før to tredjeplasser fra de to første etappene, og han legger ikke skjul på at han ønsker seg etappeseirer de gjenstående dagene.

Søndag følger en kupert etappe, mens terrenget blir mer flatt igjen mandag.

— Det kommer nye muligheter, og mye kan skje i en spurt. Timingen og mange andre faktorer spiller inn. På søndagens etappe går det litt mer opp og ned. Da skal jeg prøve å få gjort noe og se om jeg kan vinne noen sekunder.

Likevel har Rudsbygd-karen kanskje størst forhåpninger til den avsluttende tempoetappen tirsdag.

— Jeg har kanskje den aller størst sjansen på tempoen, men det er sterke ryttere som Bradley Wiggins og Sylvain Chavanel like bak meg i sammendraget.

Boasson Hagen ligger på tredjeplass i sammendraget 23 sekunder bak Farrar, som imidlertid ikke går for å være like sterk som nordmannen på tempoetapper.

Amerikaneren tok lørdag sin tredje etappeseier av fire mulige og leder rittet sammenlagt.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling