NYTTELØST: Edvald Boasson Hagen (foran) forsøkte, men måtte gi opp å få en betydelig avstand ned til hovedfeltet på onsdagens Tour de France-etappe. Foto: JEFF PACHOUD / Afp / NTB scanpix
NYTTELØST: Edvald Boasson Hagen (foran) forsøkte, men måtte gi opp å få en betydelig avstand ned til hovedfeltet på onsdagens Tour de France-etappe. Foto: JEFF PACHOUD / Afp / NTB scanpixVis mer

Boasson Hagen om intens start: - Det var hardt

Ble offer for annet lags ambisjoner.

VALLÉE DE SAINT-SAVIN (procycling.no): Edvald Boasson Hagen forsøkte, men ble nektet å stikke ifra med et brudd tidlig på onsdagens Tour de France-etappe.

Cannondale-Garmin førte an i jakten på firemannsbruddet der nordmannen satt med. Det amerikanske laget slapp seinere et nytt brudd unna uten å være med selv.

Det noe merkelige taktikken toppet seg med at Cannondale-profilen Dan Martin støtet seg opp til det nye bruddet. Han måtte hente inn fire minutter på det dem for å få kontakt før Col d'Aspin.

- Så det var mulig
Med fryktede Col du Tourmalet ventende seinere på dagen, ble det en tung ferd videre for Boasson Hagen da bruddet hans ikke fikk slippe ordentlig unna.

- Du gikk rett i brudd fra starten. Hvordan var det?

- Jeg følte meg grei. Jeg så det var mulig å komme med i det bruddet og håpet at det skulle være bruddet for i dag. Men det ble det ikke, sier Boasson Hagen til procycling.no.

Kvartetten han satt i kunne fikk aldri nok avstand til å holde unna. Norgesmesteren innrømmer at han brukte krefter på forsøket sammen med Lieuwe Westra (Astana), Michal Kwiatkowski (Etixx Quick Step) og Bob Jungels (Trek).

- Det var Cannondale som skulle ha noen i bruddet. Men de var ikke der da det gikk, og da kjørte de alt for å hente det inn. Det koster litt, men det var ikke sånn at jeg gjorde hovedjobben i bruddet. Det var Westra og de andre som dro mest, mens jeg bare var med og gikk rundt. Men det var jo tøft, påpeker Boasson Hagen.

På forhånd var varmen i det sørlige Frankrike fryktet for noen og enhver i feltet. Under etappen ble målt 33 varmegrader ved bunnen av Col du Tourmalet. Det mest brukte fjellet i Tour de France var med for 80. gang, og er kjent for å være meget hardt.

- Slit i heten
Det intense tempoet fra starten av etappen bare en enda verre oppladning til dagens tyngste stigning. TV 2 fikk rapporter om at Ag2r-profilen Romain Bardet ble rammet av heteslag og kastet opp da rytterne begynte på den hardeste delen av etappen.

- Det var greit, varmt og hardt opp til Tourmalet. Det er alltid en lang bakke og var tøft, innrømmer Boasson Hagen.

Serge Pauwels gjorde en flott figur på etappen etter å ha kommet med i bruddet som til slutt fikk gå.

Boasson Hagens lagkompis fra MTN-Qhubeka sprakk litt på slutten, men kom inn til en fjerdeplass. Belgieren var drøyt to minutter etter etappevinner Rafal Majka i mål.

- Det var bra at Serge var med. Han fikk en veldig en bra plassering og det var gøy. Men det er fortsatt veldig mange etapper igjen, så det blir vel ikke store feiringa, sier lagets norske stjerne til procycling.no.

Torsdag venter nok en fjelletappe. Målpassering skjer på Plateau de Beille på 1780 meter over havet. Opp dit skal en ny kjent stigning utenfor kategori klatres, og det skjer først etter passeringer av et fjell i andrekategori og to fjell i førstekategori.

- Hvordan blir dagen for deg i morgen?

- For min del så blir det i hvert fall ikke annet en å spare kreftene. Jeg sparer heller kreftene til dagen etterpå. Det er planen min, avslutter 28-åringen. 

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.