<strong>ANGREPSVILLIG:</strong> Edvald Boasson Hagen var en av de første over Seldalsbakken, men maktet ikke å komme løs. I etterkant stusset han noe over taktikken Alexander Kristoffs lag la for dagen. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no
ANGREPSVILLIG: Edvald Boasson Hagen var en av de første over Seldalsbakken, men maktet ikke å komme løs. I etterkant stusset han noe over taktikken Alexander Kristoffs lag la for dagen. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no Vis mer

Boasson Hagen oppgitt over Kristoff

- Det var en spesiell taktikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SANDNES (procycling.no): På dag fire av Tour des Fjords var Alexander Kristoff sjanseløs på å følge de beste klatrerne i bakkene på de innlagte rundene.

De som kanskje trodde han hadde «cruiset» inn til seier på de tre første etappene, fikk nå se at Katjusja-mannskap som var mer enn nok mørnet av konkurrentene.

27-åringen fra Stavanger er dog smart. Da han skjønte at han ikke kunne følge navn som Daryl Impey og Edvald Boasson Hagen i motbakkene, sendte han heller ut opptrekker Marco Haller i brudd.

• LIVE: Følg Tour des Fjords på sykkelnettstedet www.procycling.no!

Selv satte han seg rolig opp og nøt kaoset. En liknende taktikk som ble brukt da Tormod Hausken Jacobsen ble Norgesmester i Eidsvoll.
 
Edvald: - De ga opp sammenlagten Taktikken var slu, og kunne fort ha lyktes. Men da Haller kom inn fire sekunder bak etappevinner, og ny sammenlagtleder, Søren Kragh Andersen, så det i retrospekt dumt ut at Kristoff & Co lot det store bruddet gå foran de avsluttende rundene.

Edvald Boasson Hagen var en av dem som ikke hang helt med i Katjusjas taktiske svingninger:

- Jeg var litt overrasket over at de gir opp sammenlagten sånn, men det var det de gjorde. De hadde Haller der, og vi hadde også en som lå godt an i sammendraget. Plutselig ville de kjøre igjen, så det var litt rart at de ikke bestemte seg litt før.

- Kan det være at de ville ha andre lag fram for å kjøre?

- Det er en spesiell taktikk for de kjørte jo maks etterpå, fastholder Boasson Hagen overfor procycling.no.

Tror Alex var fornøyd MTN Qhubeka-kapteinen forsøkte det aller meste for å ta seg opp til bruddet, som opprinnelig talte 17 mann, men fikk det aldri til.

Der framme hadde Edvalds lag Kristian Sbaragli. Selv en god avslutter og kun 30 sekunder bak Kristoff i sammendraget.

Sportsdirektør Alex Sans Vega mener storlagene stort sett var fornøyd med utformingen av det farlige angrepet som skjedde i forkant av de avsluttende rundene.

- Alle profflagene hadde ryttere i bruddet, og Alexander har vunnet tre etapper allerede. Haller er del av opptrekket hans, og jeg tror han hadde vært glad om han vant og overtok trøya. For Katjusja var det tilnærmet perfekt. Og bak der var ingen lag sterke nok til å samle det igjen.

Heller ikke etterpå virket Kristoff skuffet over at sammendraget trolig gikk fløyten:

- Nei, egentlig ikke. Jeg visste at det kom til å bli tøft i dag, og jeg klarte ikke henge på Edvald og Impey mot slutten. Sånn sett er kanskje de større tapere enn meg i dag, sier han til procycling.no.

Ville ha Edvald i brudd Den fjerde etappen av Tour des Fjords hadde kaos skrevet over hele seg.

Klatretrøya var ennå ikke avgjort, og vinden gjorde at første del av etappen gikk i høyt tempo.

På de avsluttende rundene gikk det også unna. Etter nedkjøringen fra Aspervika var det svært vanskelig å ta kontroll for lagene som ønsket det.

Tidlig på etappen forsøkte MTN-laget å få Boasson Hagen i brudd, men det ville ikke Kristoffs Katjusja ha noe av.

- Det optimale hadde vært å ha med ham foran, men alle følger med på ham i feltet. Det er vanskelig når han prøver seg på noe.

- Heldigvis hadde vi to på topp 10 og vi kunne spille kortene våre. Det er en dag igjen, og vi håper fortsatt på en etappeseier, sier Sans Vega.
 
Danske med kontroll på trøya Lørdagens etappe snudde ganske mye opp ned på sammendraget.

Foran søndagens avslutning har Søren Kragh Andersen nå åtte sekunder ned til Haller. Lagkompis Michael Olsson ligger på tredjeplass.

Kristoff er på sjuendeplass - 40 sekunder bak. Mens Boasson Hagen er 57 sekunder bak på 12.-plass.

- Jeg har ikke helt oversikten over sammendraget nå, så jeg aner ikke hva som er mulig, sier Boasson Hagen.

- Er du overrasket over at Kragh Andersen tar det?

- Det er bra at han tar trøya. Det var sterkt kjørt, svarer rudsbygdingen.

Tour des Fjords avsluttes med en 186 kilometer lang etappe med målgang i Stavanger sentrum.

Følg vår LIVE-oppdatering på procycling.no!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer