SEIER: Edvald Boasson Hagen til topps på den siste etappen av Eneco Tour. Foto: Kristof van Accom / AFP / NTB Scanpix
SEIER: Edvald Boasson Hagen til topps på den siste etappen av Eneco Tour. Foto: Kristof van Accom / AFP / NTB ScanpixVis mer

Boasson Hagen overlegen på oppløpet - vant siste etappe i Belgia

Nordmannen tok sin 9. seier for sesongen.

(procycling.no): På den ikoniske Muuren i Geraardsbergen jublet Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) for seier på 7. etappe i Eneco Tour, etter en kupert og vått dag gjennom de flamske Ardennene.

Nordmannen fulgte angrepene som haglet på bergene i finalen og var til slutt sterkere enn Niki Terpstra (Etixx-QuickStep) og Oliver Naesen (IAM Cycling) på oppløpet halvveis opp den velkjente brosteinsbakken.

– Det er veldig fint å vinne. Det er lenge siden sist nå. Det er også godt å vinne her i Geraardsberger. Jeg var godt posisjoner på de riktige stedene i dag, og kom avgårde i den riktige gruppen. Derfor gikk det bra, sier Boasson Hagen til Sporza like etter målgang.

- Måtte holde fokus for å unngå uhell

Trioen hadde revet seg løs fra de andre favorittene, og mens Boasson Hagen spurtet inn til sesongens niende triumf, ble Terpstra kronet til rittets sammenlagtvinner, etter at Rohan Dennis (BMC) krasjet på det sleipe føret mellom Muuren og Bosberg og mistet ledertrøya han har forsvart siden 2. etappe.

BMC startet etappen med fire ryttere blant de ti beste sammenlagt, men etter at regnet skapte kaos på de siste 60 kilometerne, måtte det amerikanske laget til slutt ta til takke med Greg Van Avermaets 4.plass.

SEIERSGLIS: Edvald Boasson Hagen var strålende fornøyd etter seieren. Foto: Kristof van Accom / AFP / NTB Scanpix 
SEIERSGLIS: Edvald Boasson Hagen var strålende fornøyd etter seieren. Foto: Kristof van Accom / AFP / NTB Scanpix  Vis mer

Belgieren kom inn med en gruppe drøye 40 sekunder bak tettrioen. Der satt også Peter Sagan (Tinkoff), som dermed trygget sin 3.plass på podiet, bak Terpstra og Naesen.

– Det var ikke så kaldt, men glatt og mange velt. Det var viktig å holde fokus for å unngå uhell. Heldigvis klarte jeg å styre unna veltene. Jeg var riktig posisjonert da det gjaldt, sier Boesson Hagen – som etter lagtempoen ikke har figurert i toppsjiktet sammenlagt i årets Eneco Tour, et ritt han har vunnet to ganger tidligere.

Råsterk på oppløpet

Det avgjørende bruddet med Boasson Hagen, Terpstra, Naesen et al. etablerte seg etter kombinasjonen Muuren-Bosberg, der ryttere som Sagan, Van Avermaet og Alexander Kristoff (Katusha) måtte se teten skli avgårde.

Med 24 kilometer igjen var Terpstra og Naesen de hvasseste i stigningene. På oppløpet derimot, var det ingen som kunne matche Boasson Hagen.

– Rittet var hardt, men det passet meg bra. Jeg følte med sterk, selv om det våte underlaget gjorde det farlig og krevende. Vi kom avgårde i en veldig sterk gruppe, så det var viktig ikke å sløse med kreftene. Jeg kom til Eneco med å mål om å vinne en etappe og kanskje gjøre det godt sammenlagt, men det gikk ikke etter planen. Derfor var jeg veldig motivert ført denne etappen.

– Jeg visste at Terpstra gikk for sammendraget, derfor prøvde jeg å være smart og bruke den fordelen. Men Nasen var der også, og han var veldig sterk. I finalen prøvde jeg å spare så mye krefter som mulig til de siste 200 meterne. Jeg er glad for at det var nok til å vinne etappen, sier rudsbydingen.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!