Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Boasson Hagen overtok poengtrøya

Spurtet inn til tredjeplass i Tour of Oman.

ÉN PLASS OPP: Etter fjerdeplass tirsdag klatret Boasson Hagen opp på pallen i spurten i dag. Mathew Harley Goss vant. Foto: AFP PHOTO / PASCAL GUYOT
ÉN PLASS OPP: Etter fjerdeplass tirsdag klatret Boasson Hagen opp på pallen i spurten i dag. Mathew Harley Goss vant. Foto: AFP PHOTO / PASCAL GUYOT Vis mer

Australske Matthew Goss vant den 2. etappen av Tour of Oman tirsdag. Edvald Boasson Hagen spurtet inn til tredjeplass.

Goss var raskest i spurten etter 150 kilometer fra Muscat og vant foran italienske Daniele Bennati med nordmannen på tredje. Hagen ble nummer fire på den første etappen tirsdag.

Goss tar også over den røde ledertrøyen fra nederlandske Theo Bos. Hagen fortsetter i poengtrøyen.

- Det ble en plass opp i spurten fra i går (tirsdag), og jeg tok poengtrøyen. Jeg er godt fornøyd med det. Jeg åpnet litt tidlig i spurten, men det er jo det første løpet i år. Jeg må bli vant med spurting og fart, men jeg føler meg bra, sa Hagen til TV 2.

Forrige sesong ble Edvald Boasson Hagen nummer to sammenlagt i rittet, og han vant både poengtrøyen og ungdomstrøyen.

- Jeg må prøve å klatre litt mer, men tar det dag for dag. I fjor kjørte jeg i Qatar først, men det hadde vært gøy om jeg klarte å komme meg på pallen sammenlagt. Jeg skal gjøre så godt jeg kan og har laget i ryggen, sa Sky-rytteren.

Torsdagens etappe er på 208 kilometer. Rittet avsluttes søndag.

Rittet er Thor Hushovds sesongdebut. Han rullet inn 10.34 bak teten på en 98.-plass. Kurt Asle Arvesen havnet to plasseringer foran, mens Alexander Kristoff ble nummer 105.

Nest beste nordmannen ble Gabriel Rasch på 59.-plass - tre sekunder bak vinneren.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling