Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Boasson Hagen på 19.-plass i Dauphiné Libéré

Nederlandske Lars Boom vant prologen.

IKKE MED I TOPPEN: Edvald Boasson Hagen endte på 19.-plass i prologen i Dauphiné Libéré.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
IKKE MED I TOPPEN: Edvald Boasson Hagen endte på 19.-plass i prologen i Dauphiné Libéré. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

Den tidligere nederlandske sykkelcrossmesteren Lars Boom gikk til topps på prologen i Dauphiné Libéré søndag.

Han kjørte inn til 6.18 minutter på den 5,4 kilometer lange distansen. Veteranen Alexandre Vinokourov endte på annenplass, slått med to sekunder, mens den eneste norske deltakeren Edvald Boasson Hagen kjørte inn til 19.-plass. Han var 15 sekunder bak Boom i mål.

Dermed kommer Rabobanks Lars Boom til å starte i den gule ledertrøya på den første etappen som starter i Albertville mandag og måler 144 kilometer.

Søndagens seier var tempospesialist Booms andre seier i år. I februar gikk han også til topps i prologen i Tour of Qatar. Det er ikke ventet at den unge nederlenderen kommer til å klare å beholde den gule trøya.

Cadel Evans, som har vært toer i dette rittet tre ganger, kjørte inn til sjuendeplass på prologen. Han er ikke mer enn ni sekunder bak teten, så det er helt klart at australieren blir å regne med i år også.

De aller fleste rytterne bruker Dauphiné Libéré som oppkjøring til Tour de France, som starter 2. juli.

(NTB)