Boasson Hagen på andreplass i Vueltaen

Edvald satte inn spurten litt for tidlig og endte like bak Gilbert.

I FORM: VM er rett rundt hjørnet for de norske og Boasson Hagen viser god form i Vuelta de España . Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
I FORM: VM er rett rundt hjørnet for de norske og Boasson Hagen viser god form i Vuelta de España . Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Det så meget lovende ut for Boasson Hagen da han fikk en stor luke 100-150 meter fra mål. Dessverre for nordmannen hadde Gilbert mer sprut i beina og tok igjen Sky-rytteren.

Til slutt vant belgieren med en halv sykkellengde. Det var en sårt etterlengtet etappetriumf for Gilbert. Det var BMC-rytterens første iført verdensmestertrøya. Seieren kom i så måte på overtid. Om tre uker risikerer Gilbert å miste trøya under sykkel-VM i italienske Firenze.

- Det har vært veldig vanskelig i hele år. Derfor er det ekstra godt å vinne i dag. En spesiell seier, særlig fordi jeg har familie her i Catalonia, sa Gilbert i seiersintervjuet.

Boasson Hagen ristet oppgitt på hodet i målområdet. Han var tydelig skuffet over at han lot seieren glippe.

Maximiliano Richeze (Lampre) syklet inn som nummer tre torsdag.

Hovedfeltet var samlet ti kilometer fra mål. Romain Zingle, Fabricio Ferrari og Cedric Pineau hadde lenge vært i et tremannsbrudd på den 164,2 kilometer lange, flate etappen. Som ventet holdt de ikke unna helt til mål i Tarragona.

Vincenzo Nibali leder fortsatt sammenlagt i Vueltaen. Den italienske Astana-kapteinen er 31 sekunder foran Nicolas Roche (Saxo-Tinkoff) og Alejandro Valverde (Movistar).

NTB