HISTORISK BRA:  Edvald Boasson Hagen gjorde sitt beste resultat i Milano-Sanremo med en tiendeplass på Via Roma søndag. Nå venter kapteinsrolle i Flandern rundt og Paris-Roubaix. Foto: Tim De Waele/TDWSPORT.COM.
HISTORISK BRA: Edvald Boasson Hagen gjorde sitt beste resultat i Milano-Sanremo med en tiendeplass på Via Roma søndag. Nå venter kapteinsrolle i Flandern rundt og Paris-Roubaix. Foto: Tim De Waele/TDWSPORT.COM.Vis mer

Boasson Hagen reddet laget i Sanremo

- Han var utrolig sterk.

SANREMO (procycling.no): Milano-Sanremo ble en skuffende dag for MTN-Qhubeka, men en god dag for Edvald Boasson Hagen. Da lagets kaptein Gerald Ciolek krasjet på vei ned fra Poggio, gjorde nordmannen sin beste prestasjon i den italienske klassikeren noen gang.

Boasson Hagen ble nummer ti i spurten på Via Roma, til tross for at han fikk mekaniske problemer på grunn av en papirbit like før Cipressa.

- Jeg skal ikke skylde på en papirbit. Jeg hadde vært fornøyd med en topp ti plassering om jeg hadde gjort spurten bedre, sier Boasson Hagen til procycling.no.

- Noen har spist, kastet fra seg papir. Det havnet i kjedet mitt. Det var før Cipressa og jeg hadde ikke tid til å gå ned til bilen. Det var altfor hektisk. Så jeg sjekket det selv, sier Boasson Hagen — som var veldig fornøyd med å henge med over Poggio, til tross for et forrykende tempo fra Luca Paolini og flere angrep mot toppen.

- Jeg kom for langt bak i spurten. Da blir det ikke noe bedre resultat, men jeg er veldig fornøyd med å henge med over Poggio. Det er første gang jeg har kjørt så bra her, legger han til.

Blir hyllet av sjefen
Douglas Ryder, teamsjef hos MTN-Qhubeka, forteller om en dag med blandede følelser. Velten til 2013-vinner Ciolek på Poggio så ut til å spolere dagen for det sørafrikanske laget.

- Jeg satt i bilen bak, men det så ut som (Philippe) Gilbert gikk veldig hardt gjennom den ene svingen. Da havnet Ciolek i velten med (Zdenek) Stybar, (Michal) Kwiatkowski og den gjengen der, sier Ryder til procycling.no.

- Det er utrolig synd. Vi hadde Edvald med på slutten. Han var utrolig sterk. Jeg tror vi kunne fått et topp fem resultat, kanskje enda bedre. Derfor ble det en skuffende dag for oss, dog er ikke tiendeplass noe dårlig heller. 

Vil vinne Roubaix
Prestasjonen til Boasson Hagen skaper forventninger til klassikersesongen i vente. I Sanremo var Ciolek og Matt Goss lagets kapteiner. I Flandern rundt og Paris-Roubaix er det Boasson Hagen som skal lede laget.

- Edvald var utrolig sterk i Tirreno-Adriatico, der han gjorde en rekke gode opptrekk og kjørte bra på tempo. Nå vil ha fokusere på Paris-Roubaix. Han er på vei mot noe veldig bra, tror jeg, sier Ryder.

- Edvald vil vinne Roubaix. Vi skal støtte ham med alt vi har. Jeg tror han kan gjøre noe fantastiske der. Vi kan knapt vente, smiler Ryder.

På bakgrunn av en historisk god prestasjon i Sanremo, er også Boasson Hagen optimistisk med tanke på brosteinsklassikerne.

- Jeg følte meg bedre og bedre hver dag i Tirreno, og veldig bra her også. Nå håper jeg at det blir enda bedre i Flandern og Roubaix, sier nordmannen.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.