Boasson Hagen sekunder fra den gule ledertrøya

Orica Green-Edge vant lagtempoen.

 HOLDT IKKE:  Det holdt ikke helt for Team Sky og Edvald Boasson Hagen på dagens lagtempo i Nice. De havnet til slutt tre sekunder bak vinneren, Orica Green-Edge. Foto:REUTERS / Jean-Paul Pelissier / NTB Scanpix
HOLDT IKKE: Det holdt ikke helt for Team Sky og Edvald Boasson Hagen på dagens lagtempo i Nice. De havnet til slutt tre sekunder bak vinneren, Orica Green-Edge. Foto:REUTERS / Jean-Paul Pelissier / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): I dag var det store håpet at vi kunne få Edvald Boason Hagen i gul trøye, siden Sky-laget var en av de største favorittene til å vinne lagtempoen i Nice.

For at det skulle bli en realitet måtte Sky kjøre en sterk tempo på fjerdeetappen av Tour de France.

Men det holdt bare nesten. For i mål havnet Sky bare tre sekunder bak dagens vinner, Orica Green-Edge, med tiden 25,59 min.

Med seieren på lagtempoen, får gårsdagens etappevinner, Simon Gerrans,overta den gule ledertrøya.

- Følte meg sterk Ved passering ved 13 kilometer lå Sky-laget fem sekunder bak ledende Omega Pharma-Quickstep, men greide til tross for at laget så noe uorganisert ut å kutte forspranget ned til to sekunder på de siste 13 kilometrene.

Til slutt ble det altså et forsprang på tre sekunder opp til seirende Orica Green-Edge - laget som noe ufrivillig fikk mye oppmerksomhet etter den første etappen, etter at lagbussen deres krasjet inn i målbanneret.

Alexander Kristoffs lag, Katjusja, var ikke blant forhåndsfavorittene på den dagens 25 kilometer lange etappe, og endte 28 sekunder bak i mål, på en tidendeplass.

— Det var tungt, men jeg var sterk. Vi er ikke altfor langt bak (i sammendraget), men skulle gjerne vært nærmere. Jeg har sjanser til å vinne etapper både onsdag og torsdag, sier Alexander Kristoff til TV 2.

Lars Petter Nordhaugs lag, Belkin, endte på 14.plass, og hadde aldri noen sjanse.

29-åringen var tydelig mer opptatt av om Edvald Boasson Hagen skulle få kjøre med den gule trøyen i morgen.

- Neei! Shit, utbrøt Belkin-rytteren da han fikk se at Sky ikke greide å ta tiden til Omega Pharma-Quickstep i mål.

Dermed ser det mørkere ut med tanke på å få se Boasson Hagen i gul trøye, siden han nå fremover vil måtte jobbe mer som hjelperytter for sammenlagtfavoritt Chris Froome. Samtidig er avstanden opp til den gule trøya bare på tre sekunder.