Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Boasson Hagen sesongstarter allerede torsdag

Halvannen uke tidligere enn planlagt.

SESONGSTART: Torsdag settes den europeiske sykkelsesongen i gang med det første av fire endagsritt på Mallorca. Da stiller også Edvald Boasson Hagen på startstreken.  Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet
SESONGSTART: Torsdag settes den europeiske sykkelsesongen i gang med det første av fire endagsritt på Mallorca. Da stiller også Edvald Boasson Hagen på startstreken. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet Vis mer

(procycling.no): Noen er i gang med 2015-sesongen allerede, men for Edvald Boasson Hagen og de fleste norske proffene har januardagene foreløpig forløpt uten konkurranser.

Med unntak av Kristoffer Skjerping, som syklet Tour de San Luis i forrige uke, har de seks øvrige nordmennene i WorldTour- eller prokontilag til gode å sykle ritt i år.

Men fra denne uka av kommer de neste rittene på kalenderen slag i slag. Torsdag settes nemlig den europeiske sykkelsesongen i gang med det første av fire endagsritt på Mallorca. Da stiller også Edvald Boasson Hagen på startstreken.

Dette bekrefter sykkelprofilen overfor procycling.no. Tidligere har det bare vært fastsatt at 27-åringen skulle stille i Tour of Qatar 8.-13-februar.

Nå har MTN-Qhubeka bestemt at alle rytterne som har deltatt på lagets treningssamling på Mallorca også skal få sykle minst én konkurransedag der.

Kapteinen ikke utpekt Boasson Hagen vet foreløpig ikke om han får kjøre for seier i debuten for sin nye arbeidsgiver.

- Jeg har jo vært her i mange år og kjenner løypene ganske godt. Veiene vi skal bruke på torsdag syklet vi på seinest i dag. Men jeg vet ikke hva slags planer vi har på laget ennå. Vi skal ta et møte med laget før oppstarten, men så langt er vi ikke kommet, forteller Boasson Hagen til procycling.no.

Som kjentmann på middelhavsøya er han klar over hva som venter. Torsdagens ritt foregår i et terreng der de fleste spurtspesialistene trolig henger med til mål. Rittet, som for øvrig bærer det noe omstendelige navnet Trofeo Santanyí-Ses Salines-Campos, er 175 kilometer langt.

Nettstedet procyclingstats.com har ført opp flere startende MTN-Qhubeka-ryttere. Både Theo Bos og Kristian Sbaragli står sammen med Boasson Hagens navn på torsdagens startliste. Dermed er alternativene i laget flere hvis det blir en ventet massespurt om seieren.

- Det er en fin løype. Den er relativt flat. Vi har mange i laget som kan være med på å spurte, og Theo Bos er kanskje den raskeste vi har i løyper som er helt flate, påpeker Boasson Hagen.

Qatar-satsing Norges representant på historiens første afrikanske Tour de France-lag satser uansett mer mot Tour of Qatar. Etapperittet i Midtøsten i februar er viktigere for hans del.

- Qatar er et litt større mål for meg. Her på Mallorca handler det mer om å komme i gang med løp. Men hvis det kjøres for meg, så er jeg klar for å kjempe om en topplassering, understreker Boasson Hagen.

I fjor ble han andremann bak verdensmester Michal Kwiatkowski i en av de mer kuperte løypene på Mallorca. Denne gangen reiser rudsbygdingen hjem etter første konkurransedag, selv om seiersjansene kanskje er enda bedre seinere i uka.

- Det er noen av de andre løypene her som passer meg vel så bra som den på torsdag. Men i år reiser jeg hjem dagen etter det første rittet. Planen er å gjøre de siste forberedelsene til Tour of Qatar hjemme i Norge, forklarer Boasson Hagen.

PS: Konkurransene på Mallorca var fram til 2009 et etapperitt der det ble kåret en sammenlagtvinner. Nå er dette delt opp i enkeltstående ritt, men samlebetegnelsene Mallorca Challenge eller Vuelta a Mallorca blir fortsatt brukt om rittene.