SYKLER I FRANKRIKE IGJEN: Lance Armstrong er invitert tilbake til Tour de France-sirkuset. AFP PHOTO / ROGERIO BARBOSA
SYKLER I FRANKRIKE IGJEN: Lance Armstrong er invitert tilbake til Tour de France-sirkuset. AFP PHOTO / ROGERIO BARBOSAVis mer

Boasson Hagen-sjef reagerer på Armstrongs Tour de France-comeback

- Det er galskap.

(Procycling.no): Denne sommeren skal tidligere fotballproff, Geoff Thomas, sykle Tour de France-løypa i forkant av proffene. Briten skal på den måten samle inn penger til kreftsaken, en sykdom han selv var preget av. Med seg på laget har han invitert latterliggjorte Lance Armstrong.

Den dopingutstengte ex-syklisten skal ta del i enkelte av etappene som Thomas sykler.

- Det er galskap at han skal drive markedsføring for seg selv. Hver gang det er Tour de France skal det tilsynelatende komme syklister fra den mørke tiden for å gjøre noe PR-arbeid for seg selv, sier sjef for MTN Qhubeka, Doug Ryder til Cycling Weekly.

Edvald Boasson Hagens overhode sier det er flott at Armstrong vil fronte kreftsaken, men ikke på en slik arena.

- Det er så mye annet han heller kan gjøre. La heller andre skinne i solen fra Tour de France, Armstrong har hatt sin tid der og gjort de valgene han har gjort. La oss gå videre, understreker han.

- Lance vil hjelpe
Initiativtaker Geoff Thomas klargjør overfor Daily Mail at han har jobbet aktivt for å få med seg Armstrong på ferden.

- Jeg tror at dette bare er positivt, og hvis jeg tar feil har jeg hvertfall forsøkt, sier han.

Thomas gjør det klart at Armstrong er lidenskapelig engasjert i kampen mot kreft, og at han tydelig ønsker å hjelpe.
- Det er tydelig smertefullt for han at han ikke lenger er en del av Livestrong. Nå har han mulighet til å ta del i mitt prosjekt, noe han skal få gjøre. Jeg er ingen religiøs person, men jeg tror på rett og galt samt tilgivelse, sier Thomas.
- Bringer ikke sporten videre
Armstrongs tilbakekomst har også vekket sterke reaksjoner hos flere sportsdirektører i sykkelsirkuset. Marc Reef fra spurtlaget Giant Alpecin, mener Armstrong tydelig prøver å få oppmerksomhet i media.

- Når han ikke får oppmerksomhet, lever han livet sitt normalt. Vi vil ikke fokusere på Lance Armstrong, vi vil hjelpe sykkelsporten på en god måte. Å fokusere på ham bringer ikke sporten videre, sier han.

Sjef for Team Sky, Dave Brailsford, gjør det også klart overfor The Times at Armstrong har gjort nok skade for sykkelsporten.

Denne saken er levert av sykkelnettstedet procycling.no