FORLENGER: Edvald Boasson Hagen skrev under en ny treårskontrakt med profflaget Sky.Foto: Fredrik Økstad Sandberg / Dagbladet
FORLENGER: Edvald Boasson Hagen skrev under en ny treårskontrakt med profflaget Sky.Foto: Fredrik Økstad Sandberg / DagbladetVis mer

Boasson Hagen skrev under ny Sky-kontrakt

Blir i laget ut 2014-sesongen.

Proffsyklisten Edvald Boasson Hagen (24) har skrevet under en ny treårskontrakt med Sky.

Det opplyser det britiske laget på sitt nettsted.

Han hadde ett år igjen av sin opprinnelige avtale, men den nye kontrakten binder ham nå til Sky ut 2014-sesongen. Boasson Hagen har syklet for Sky de to siste sesongene.

Nordmannen vant to etapper i Tour de France i år. På den sjette etappen spurtbeseiret han blant andre Thor Hushovd og krysset målstreken først i Liseux.

Etter så å ha tapt en spurt mot Hushovd på den 16. etappen, kom Boasson Hagen sterkt tilbake. Rudsbygdingen vant med 40 sekunder ned til nærmeste konkurrent på den 17. etappen mellom Gap og Pinerolo etter svært imponerende klatring.

Neste år gjenforenes 24-åringen med den britiske verdensmesteren og superspurteren Mark Cavendish i Sky. De to syklet sammen i Team Columbia i årene 2008 og 2009. Likevel uttaler Boasson Hagen at klassikerrittene Milano — San Remo (et ritt Cavendish vant i 2009) og Paris — Roubaix er blant hovedmålene.

— Jeg har hatt to glimrende år i Team Sky og nyter virkelig å være en del av dette laget. Jeg har sterke lagkamerater her, og støtteapparatet er også fantastisk. De har hjulpet meg til å bli mye bedre de to siste sesongene, og jeg håper de kan hjelpe meg til å bli enda bedre i framtiden, sier Boasson Hagen.

— Klassikerne kommer til å bli mine hovedmål de neste sesongene. Jeg vil gjerne vinne ritt som Milano — San Remo eller Paris — Roubaix og kommer til å jobbe hardt for å nå de målene, legger 24-åringen til.

(NTB)