MÅLFOTO: Boasson Hagen var utrolig nære seier. Foto: AFP PHOTO / ASO / Handout
MÅLFOTO: Boasson Hagen var utrolig nære seier. Foto: AFP PHOTO / ASO / HandoutVis mer

Tour de France

Boasson Hagen slått i millimeterspurt

Utrolig nær etappeseier i touren.

(procycling.no): Den syvende etappen var nok en sjanse for spurterne, og den siste før to dager i Jura-fjellene.

For Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen var det dermed en ny god sjanse til å ta den første norske etappeseieren i touren siden 2014.

På oppløpet kom både Kristoff og Boasson Hagen ut i strålende posisjon, og Boasson Hagen åpnet spurten side om side med Kristoff. Bakfra kom Kittel i stor fart nok en gang.

Til slutt holdt det akkurat ikke for Boasson Hagen, som ble slått med minst mulig margin.

– Shit, var den umiddelbare reaksjonen til Boasson Hagen da kjennelsen fra målfotoet ble kjent.

– Det var så nært. Laget gjorde en så god jobb. Det var nært, gjentok Boasson Hagen til TV 2.

– De sa det var mindre enn fem millimeter, forteller sportsdirektør Roger Hammond til TV 2 etter å ha dobbeltsjekket målfotoet.

Dermed har Norge fremdeles ikke vunnet en etappe i touren siden Alexander Kristoff vant den 15. etappen i 2014. Siden den gang har det blitt en rekke norske pallplasser, men nærmest var nettopp Kristoff på den 16. etappen i fjor. Også da ble nordmannen henvist til andreplass etter målfotoet.

Kittel tilbake i grønt

Kittel tok med det sin tredje etappeseier i årets tour, mens Kristoff endte på en fjerdeplass. Kittel overtok også den grønne trøya med etappeseieren.

– Jeg hadde virkelig ingen anelse om jeg vant eller ikke. Over målstreken tenkte jeg bare, dette blir jevnt, sier Kittel i et intervju vist på TV 2.

Seieren var hans tolvte etappeseier i Tour de France totalt, og han tangerte dermed Erik Zabel som mestvinnende tysker.

Fire ryttere i brudd

Som på de foregående etappene, gikk bruddet av gårde nærmest umiddelbart etter starten gikk i Troyes.

Maxime Bouet (Fortuneo-Oscaro), Manuele Mori (UAE Team Emirates), Dylan van Baarle (Cannondale-Drapac) og Yohann Gène (Direct Energie) var de fire som prøvde lykken.

Hovedfeltet hadde, som på de foregående dagene, full kontroll på bruddet gjennom hele dagen, og lot dem aldri få noe større forsprang enn fire minutter.

Kristoff godt med på innlagt spurt

I bruddet var både Mori og Bouet interessert i å være først over den innlagte spurten, etter 108 kilometer av den 213,5 kilometer lange etappen.

Mori viste seg som den raskeste av de to, og det var også en italiener som var best i hovedfeltet. Sonny Colbrelli fikk et strålende opptrekk av lagkameratene i Bahrain-Merida, og vant spurten for Alexander Kristoff.

Dermed tok de henholdsvis elleve og ti poeng, mens de to største favorittene i poengkonkurransen, Arnaud Démare og Marcel Kittel, begge så ut til å ha litt mekaniske problemer.

For Démare ble det dermed seks poeng, mens Kittel kun tok fire poeng.

Lagene forberedt på sidevind

Vinden blåste godt på veien mot Nuits-Saint-Georges. Med flere åpne sletter var også mange lag forberedt på et mulig sidevindskjør.

Fire mil før mål ble farten skrudd markant opp, men den riktige vinden kom aldri til at det ble full viftekjøring inn mot mål.

Bruddet ble hentet inn med seks kilometer igjen, og uten sidevindskjør ble det en ny stor massespurt.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.