Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Boasson Hagen slått med en halv sykkellengde

- Jeg hadde ikke fullt opptrekk.

KNEPENT SLÅTT: HTC-Highroads John Degenkolb kom seg de nødvendige centimeterne foran Edvald Boasson Hagen og vant fjerdeetappen av Dauphiné Libéré i dag. Foto:    REUTERS/Robert Pratta
KNEPENT SLÅTT: HTC-Highroads John Degenkolb kom seg de nødvendige centimeterne foran Edvald Boasson Hagen og vant fjerdeetappen av Dauphiné Libéré i dag. Foto: REUTERS/Robert Pratta Vis mer

Edvald Boasson Hagen tapte spurtduellen mot tyske John Degenkolb og ble nummer to på den 4. etappen av sykkelrittet Dauphiné Libéré torsdag.

Den norske Sky-rytteren ledet an i spurten, og lå lenge i ledelsen. Først på de siste 100 meterne ble han tatt igjen av Degenkolb, som vant med en halv sykkellengde. Argentinske Juan José Haedo ble nummer tre.

- Jeg hadde ikke fullt opptrekk og måtte starte da jeg gjorde. Jeg så en syklist på min høyre side og måtte tråkke til. Men jeg er godt fornøyd med 2.-plass, sa Boasson Hagen til NTB etter løpet.

Boasson Hagen har opplevd en fin opptur etter uhellet som ødela sammenlagtsjansene hans tirsdag. Onsdag tråkket han inn til 3.-plass på den 42,5 kilometer lange tempoetappen i Grenoble.

Nordmannens lagkamerat Bradley Wiggins beholdt den gule ledertrøya etter torsdagens etappe. Han har 1.11 minutt å gå på til australske Cadel Evans (BMC). Hovedmålet for Boasson Hagen og resten av laget blir å hjelpe Wiggins til sammenlagtseier på de tre siste etappene.

- Jeg tenker ikke på noen individuell trøye. Hovedmålet i dag var å beholde den gule ledertrøya i laget. Vi får ta dag for dag, men vi klarte det vi satset på i dag, sa 24-åringen.

Den 4. etappen var 173,5 km lang og strakte seg fra La Motte-Servolex til Mâcon. Rittet fortsetter fredag og avsluttes søndag.

(NTB)