Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Boasson Hagen, sykling:

Boasson Hagen solo inn til seier i Sandnes

To på rad for nordmannen som knappet innpå i sammendraget.

VANT PÅ NYTT: Edvald Boasson Hagen tok sin andre strake etappeseier i Sandnes og er nå kun sekunder bak ledertrøya. FOTO: Jonathan Näckstrand, AFP/Tour des Fjords.
VANT PÅ NYTT: Edvald Boasson Hagen tok sin andre strake etappeseier i Sandnes og er nå kun sekunder bak ledertrøya. FOTO: Jonathan Näckstrand, AFP/Tour des Fjords. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SANDNES (procycling.no): Det var duket for skikkelig sykkelfest i Rogaland på den fjerde etappen fra Stavanger til Sandnes i Tour des Fjords, og etappen levde for alvor opp til forventningene.

I avslutningen ble det en real sekundstrid da Edvald Boasson Hagen og August Jensen tok opp jakten på Torkil Veyhe fra bruddet.

Boasson Hagen angrep fra Jensen og tok Veyhe igjen på de siste 200 meterne. I mål var han tre sekunder foran det jagende feltet, så dermed tok han enda mer innpå i sammendraget.

August Jensen ble akkurat hentet av feltet på slutten, og mistet dermed bonussekunder og topplassering.

Torkil Veyhe fra Færøyene ble nummer to på etappen. I spurten i feltet var Andrea Pasqualon raskest, og sikret seg tredjeplassen foran Timo Roosen. August Jensen endte på syvendeplass, mens Trond Håkon Trondsen leverte en gledelig niendeplass. Carl Fredrik Hagen, Andreas Vangstad, Åsmund Løvik og Jonas Abrahamsen fullførte også blant de 22 rytterne som kom inn tre sekunder bak Boasson Hagen i mål.

– Deilig

Etter seieren var han naturligvis veldig lettet, og uttalte følgende til pressen etterpå, deriblant procycling.no:

– Det var deilig, det var ikke mer enn akkurat. Laget hadde kontroll stort sett hele dagen i dag. Det var ingen som ville hjelpe til. Heldigvis fikk jeg en luke på toppen av bakken, August Jensen hang seg på, men han hadde ikke veldig mye å kjøre med på slutten, sa Boasson Hagen.

Boasson Hagen er nå nummer to sammenlagt, fem sekunder bak Dries Van Gestel.

I feltet var det ikke godt nok samarbeid til å hente inn Boasson Hagen. Andreas Vangstad prøvde seg med et angrep omtrent to kilometer fra mål, og det så lenge lovende ut med tanke på å holde unna.

Dessverre for sørlendingen ble han, i likhet med Jensen, hentet i innspurten.

Amper kamp om bonussekunder

Starten av etappen gikk i et forrykende tempo, og det var hard kamp om å komme med i dagens brudd. Dog var det en vanskelig oppgave, da Dimension Data gjorde det de kunne for å samle det.

Den første spurten kom nemlig etter kun 29 kilometer, og 3, 2, og 1 bonussekund skulle deles ut. Feltet kom samlet til denne, og Edvald Boasson Hagen tok den oppskriftsmessig foran Lennard Kämna (Team Sunweb).

Kämnas opptrekker, Max Walscheid sperret Timo Roosen i spurten, og det sørget for diskusjoner i etterkant. Ikke lenge etter spurten gikk dagens brudd. Gijs Van Hoecke (LottoNL-Jumbo), Kevin Van Melsen (Wanty) og Torkil Veyhe (ColoQuick-Cult) utgjorde utbryterne på den fjerde etappen.

Avsluttende runder

Da rytterne kom inn i de avsluttende rundene, begynte det å komme angrep. Andreas Vangstad prøvde seg første gang opp Bakken, omtrent tjue kilometer før mål.

Han fikk med seg Jesper Asselmann og Jonas Wingegaard Rasmussen.

De fikk ikke den helt store luken, og ble hentet av feltet etter kort tid. Andre gang opp Bakken ble delt ut klatrepoeng, og Veyhe smadret de to andre bruddkameratene opp.

Han ble liggende å dunke solo front, drøyt 50 sekunder foran feltet. I Bakken angrep mannen i klatretrøyen, Wilmar Paredes og fikk med seg Serge Pauwels.

Også Paul Martens kom opp til disse, og de ble liggende å jage. De tre fikk etter hvert besøk av Luis Mas Bonet og Sjoerd Van Ginnecken.

Nervepirrende finale

Hovedfeltet fikk etterhvert fart på sakene, og nærmet seg da de nærmet seg Bakken for siste gang. De ble kjørt inn i bunn av bakken. Da var bare Veyhe igjen foran, og hadde drøye halvminuttet på feltet.

I Bakken var det avventende sykling i starten, men Edvald Boasson Hagen satte inn et forrykende tempo på slutten. Han fikk med seg August Jensen, og de dro på med lagtempo for å ta igjen Cult-rytteren i front.

Gårsdagens etappevinner dundret fra Jensen, og med et magedrag, føyk han forbi færøyingen 200 meter før mål.

Dermed tok 30-åringen sin andre etappeseier på like mange dager, og plasserte seg på ekstremt farlig avstand i sammendraget.

Nå er han nemlig kun fem sekunder bak sammenlagtleder Dries Van Gestel (Sport-Vlaanderen).

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Hele Norges coronakart