Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Boasson Hagen spurtet til årets første seier

Endelig tilbake etter skaden.

KAN GLISE: Edvald Boasson Hagen tok sin første seier for året i Tyskland i dag.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
KAN GLISE: Edvald Boasson Hagen tok sin første seier for året i Tyskland i dag. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

(Dagbladet): Edvald Boasson Hagen fikk perfekt opptrekk av Team Sky-lagkameratene, og spurtet til seier på første etappe av Bayern-Rundfahrt i Tyskland i dag, melder laget på egne hjemmesider.

Boasson Hagen knuste CCC Polsat—Polkowice-rytter Andre Schulze og Thor Hushovd-kollega Heinrich Haussler de siste 300 meterne, og sørget for en drømmestart for det britiske sykkellaget.

IIngen norsk proffsyklist vunnet et ritt i årets sesong før Boasson Hagen endelig slo til.

- Ja, endelig vil jeg også si. Det har vært mye stang-ut i år, sier Edvald Boasson Hagen til NTB.

- Laget kontrollerte bruddet fint og hentet det inn mot slutten. Opptrekket var perfekt. Det er fint å vise seg fram og slå fast at jeg fortjener plassen, sier han.

Nordmannen er dermed også i ledelsen sammenlagt i rittet etter den 223 kilometer lange åpningsetappen fra Pfarrkirchen.

Bayern-Rundfahrt har sterk deltakelse med en rekke verdenstourlag og gode syklister på start, og Steffen Kjærgaard er eneste nordmann som noensinne har vunnet rittet. Det skjedde da han syklet for danske Chicky World i 1998.

Edvald Boasson Hagen gjorde comeback etter ribbeinsbrudd for knappe to uker siden, etter lenge å ha slitt med skaden.

23-åringen ble presset ut av veien i semiklassikeren Scheldeprijs i april, slo salto ut av veien og traff et tre med ryggen. Tre ribbein ble bristet, og Boasson Hagen ble sendt hjem med dårlige nyheter om seks ukers rittpause.

Nå viser han at han er tilbake i form.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media