Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Boasson Hagen spurtslått i Dauphiné

Måtte ta til takke med andreplassen da Pascal Ackermann var overlegen.

NUMMER TO: Edvald Boasson Hagen klarte ikke å hamle opp med Pascal Ackermann på den andre etappen av Criterium du Dauphiné. Foto: TDW Sport/Getti Images
NUMMER TO: Edvald Boasson Hagen klarte ikke å hamle opp med Pascal Ackermann på den andre etappen av Criterium du Dauphiné. Foto: TDW Sport/Getti Images Vis mer

(procycling.no): Pascal Ackermann (Bora-hansgrohe) vant den andre etappen av Criterium du Dauphiné. Han kom seg forbi Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) på de siste hundre meterne og kunne juble for sesongens andre WorldTour-seier.

Ackermann vant nemlig også den siste etappen av Tour de Romandie. Det var hans første proffseier, og han noterte seg altså for karrierens andre seier tirsdag.

- Jeg er veldig glad. Dette var et av målene mine. Det er ikke så altfor mange gode spurtere med her, men etappene er harde. Jeg har gått ned et par kilo for å henge med, så jeg er veldig glad for at jeg lykkes, sa Ackermann etter rittet. Nå er han klar for å hjelpe Emanuel Buchmann på morgendagens lagtempoetappe.

Odd Christian Eiking (Wanty Groupe Gobert) var også langt fremme og kom inn på en god ellevteplass.

Flere spurtere kjørt av

Etter at han ikke maktet å blande seg i mandagens spurt i Dauphiné, var Boasson Hagen revansjelysten på tirsdagens etappe.

Det ble kjørt hardt på flere av stigningene underveis på den tredje etappen i det franske etapperittet, og flere av feltets beste spurtere ble kjørt av. Blant dem var Fabio Jakobsen (Quick-Step) og Bryan Coquard (Vital Concept).

På den siste milen ble dagens utbrudd bestående av Pierre-Luc Perichon (Fortuneo-Samsic), Antoine Duchesne (Groupama-FDJ) og Nikita Stalnov (Astana) kjørt inn. Sistnevnte gikk solo og kom ganske langt på egenhånd. Dog ble han hentet like før mål.

Hektisk spurt

I hovedfeltet var det Michelton-Scott som tok ansvaret i feltet. De kjørte for vinneren av den første etappen, Daryl Impey, sørafrikaneren som med ny seier tirsdag ville tatt over den gule ledertrøyen.

Boasson Hagen hadde hjulet til Impey, og rudsbygdingen gikk fra det hjulet og fulgte Oliver Naesen da den belgiske mesteren gikk til. Han fikk fri bane i spurten, men kunne ikke gjøre noe med tyske Ackermann som var den klart raskeste.

Ackermann tok sølv i U23-fellesstarten under VM i Qatar i 2016. Den gang ble han kun slått av Kristoffer Halvorsen.

Like før spurten gikk, veltet mannen i den gule ledertrøyen. I en rundkjøring gikk Michal Kwiatkowski (Team Sky) i asfalten. Den tidligere verdensmesteren ble liggende, men foreløpig er skadeomfanget ukjent. Han kom seg etterhvert tilbake på sykkelen, og trillet i mål noen minutter etter vinneren.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media