MÅLFOTO: Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff ender såvidt bak Caleb Ewan i Tour of Britain. Foto: Allan McKenzie/SWpix.com/REX/Shutterstock
MÅLFOTO: Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff ender såvidt bak Caleb Ewan i Tour of Britain. Foto: Allan McKenzie/SWpix.com/REX/ShutterstockVis mer

Sykkel: Boasson Hagen i Tour of Britain

Boasson Hagen tapte på målfoto igjen

Edvald Boasson Hagen var igjen svært nær en etappeseier i Tour of Britain, men australske Caleb Ewan snek seg foran på de siste centimeterne tirsdag.

Dimension Data-proffen har ikke hatt marginene på sin side i årets utgave av Tour of Britain. På søndagens åpningsetappe ble han dømt bak nevnte Caleb Ewan på målfoto, og mandag ble gudbrandsdølen fratatt seieren etter en ureglementert manøver i avslutningen av etappen.

Tirsdagens 178 kilometer lange etappe fra Normanby Hall til Scunthorpe endte på ny i en tett massespurt, og igjen var Boasson Hagen med på målfotoet. I likhet med søndag ble han dømt bak Caleb Ewan.

Alexander Kristoff gjorde også en meget sterk spurt tirsdag og endte som nummer tre. Katusha-profilen passerte målstreken en halvmeter bak Boasson Hagen og Ewan.

Skrøt av laget

- Laget gjorde en kjempejobb. Det var en hektisk dag, men vi holdt oss til godt hverandre. Fantastisk laginnsats igjen. Det var nært, men ikke så nært. Jeg hadde en følelse på andreplassen, sa Edvald Boasson Hagen til TV 2 etter målgang.

Det store plusset for Rudsbygd-gutten var at han igjen sikret seg verdifulle bonussekunder i kampen om sammenlagtseieren i Tour of Britain. Etter tre etapper har han kun sju sekunder opp til sammenlagtleder Ewan. Italienske Elia Viviani ligger mellom de to, kun sekundet bak nordmannen.

Boasson Hagen er optimistisk med tanke på å kunne sikre seg en etappeseier mot slutten av Tour of Britain.

- Det er flere etapper igjen, så får håpe den kommer til slutt. Må være fornøyd med at laget gjorde det kjempebra. Det er deilig å kjøre med denne gjengen, sa han tirsdag.

Kvartett i brudd

Fire ryttere, blant dem klatretrøyeholder Jacob Scott, utgjorde bruddet på tirsdagens etappe. Med drøye ti kilometer igjen å sykle hadde hovedfeltet innhentet utbryterne. Dermed var det duket for massespurt i sentrum av Scunthorpe.

Den belgiske veteranen Philippe Gilbert forsøkte seg med en langspurt, men ble innhentet noen små meter før målstreken.

Tour of Britain består av åtte etapper og avsluttes med målgang i Cardiff førstkommende søndag.

(NTB)