Boasson Hagen til Midtøsten

Dropper belgisk brosteinsåpning.

KJENT RUTE MOT ROUBAIX: Edvald Boasson Hagen ser ut til å droppe ritt på Mallorca og i Belgia foran sin første WorldTour-sesong for MTN-Qhubeka/Dimension Data. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
KJENT RUTE MOT ROUBAIX: Edvald Boasson Hagen ser ut til å droppe ritt på Mallorca og i Belgia foran sin første WorldTour-sesong for MTN-Qhubeka/Dimension Data. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

(procycling.no): Edvald Boasson Hagen er på vei hjem fra den første samlingen der MTN-Qhubeka, kjent som Team Dimension Data neste år, har WorldTour-lisensen i orden.

Men rudsbygdingen forventer ikke store endringer av den grunn.

Alt i fjor fikk det sørafrikanske laget innpass i de aller fleste rittene de ønsket seg. Giro d´Italia valgte man å droppe søknaden til — neste kommer invitasjon i kraft av å være et lag på sykkelsportens høyeste nivå.

- Vi kjørte det vi ville i fjor, så det blir ikke store endringer på programmet. En forskjell er at man nå kan kjøre alle de tre store treukersrittene, så det blir mer løp på hele gjengen. Det kan bli litt vanskeligere å velge, sier Boasson Hagen til procycling.no.

Dropper Nieuwsblad Ifølge nettstedet CQ-ranking har laget allerede 26 mann under kontrakt foran 2016-sesongen, men kan nå fylle på med fire mann ekstra.

Boasson Hagen vil fortsette med Paris-Roubaix og Tour de France som to hovedmål i sesongen.

Klassikerperioden hans åpner med Tour of Qatar i februar. Deretter blir det Tour of Oman eller Algarve rundt.

Så følger et vanlig klassikerprogram med et par endringer fra årets sesong. Det ene er rittserien på Mallorca, den andre foregår i Belgia i månedsskiftet februar/mars:

- Jeg er foreløpig ikke satt opp til Het Nieuwsblad eller Kuurne. Mest sannsynlig vil jeg trene i den perioden. Ellers er det mye av det samme: Tirreno-Adriatico, Milano-Sanremo, E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem, Flandern rundt og Paris-Roubaix, forteller han.

I år strandet klassikersesongen med et vindkast under Gent-Wevelgem. Faktisk har Boasson Hagen kun syklet Paris-Roubaix fire ganger siden han ble proff i 2008.
 
Satser mot Tour de France Brian Smith har tidligere uttalt at han gjerne vil se 28-åringen i aksjon under Liège-Bastogne-Liège, men foreløpig er ikke rittene i Ardennene å finne på sesongplanen hans.

- I utgangspunktet står de ikke oppført på programmet mitt. Det kan jo være man får lyst underveis. Det er likevel et tidspunkt av sesongen hvor det kan være godt å ta seg en pause og trene seg opp igjen, påpeker han.

Utover våren og sommeren blir Tour of Norway og Tour de France viktige punkter. Rudsbygdingen er tilstede når etappeprofilene til førstnevnte ritt slippes i Oslo, onsdag ettermiddag.

• Følg lanseringen av Tour of Norway direkte hos procycling.no fra 13:00 onsdag!

Da procycling.no fikk mannen i tale hadde han mellomlandet i London på den lange veien hjem fra Cape Town.

- Hvordan var samlingen?

- Det var vel en ganske typisk treninggsamling på denne tiden av året. Vi holdt møter om løpsprogrammet, trente, møtte sponsorer og tok bilder. Dessuten tok vi oss en tur opp på Table Mountain, forteller 28-åringen.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!