Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Boasson Hagen tok over poengtrøyen i Tour of Beijing

Edvald Boasson Hagen var sjanseløs i spurten, men ble nummer ni på fjerde etappe i Tour of Beijing.

9.plass: Boasson Hagen syklet inn til en niendeplass på fjerde etappe i Tour of Beijing, men tar over poengtrøyen i rittet. Foto: Thomas Rasmus Skaug
9.plass: Boasson Hagen syklet inn til en niendeplass på fjerde etappe i Tour of Beijing, men tar over poengtrøyen i rittet. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

Det var et samlet felt som kom til mål etter de 165 kilometerne, og da spurten startet lå den norske rytteren i god posisjon. Han lå lenge i fremste rekke, men på de aller siste meterne ble han for sped.

Første seier Den 21 år gamle østerrikeren Marco Haller kom seg fram og tok sin første seier på dette nivået. Katjusja-rytteren fikk kastet forhjulet sitt over målstreken like foran italieneren Alessandro Petacchi og italienske Elia Viviani. Boasson Hagen kjempet seg over målstreken litt lenger bak. Han dultet borti en konkurrent like før han kjørte over streken, men var heldig å unngikk en tur i asfalten. Som et plaster på såret fikk han så mye poeng i kampen om den grønne poengtrøya at han kommer til å starte i den på morgendagens femte og siste etappe.

4.plass Tony Martin beholdt ledelsen sammenlagt etter fredagens etappe. Han ligger 40 sekunder foran italienske Francesco Gavazzi og har seieren i lomma. Edvald Boasson Hagen beholdt 4.-plassen sin i sammendraget. Han ligger 52 sekunder bak Tony Martin før den siste etappen.

(NTB)