Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tour of Norway:

Boasson Hagen tok sesongens første seier på egen 30-årsdag

Vant den første etappen i Tour of Norway.

VANT: Edvald Boasson Hagen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
VANT: Edvald Boasson Hagen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Med 17. mai og Edvald Boasson Hagens 30-årsdag, lå alt til rette for en folkefest på den første etappen i Tour of Norway.

Den ble avsluttet med lokale runder i Asker, hvor målgang var lagt i en bakke på 1,5 kilometer à 4,4 prosent.

Der kom et relativt samlet felt inn for tredje og siste gang, og i en spennende avslutning var Edvald Boasson Hagen til slutt best.

Nordmannen hentet inn Tosh Van der Sande inn på de siste meterne, og tok med det sin første seier for året.

Belgieren angrep innenfor de siste 500 meterne, men da Boasson Hagen åpnet spurten sin på de siste 200 meterne kom bursdagsbarnet raskt forbi.

– Jeg var i god posisjon, og lagkameraten min gjorde en utrolig god jobb. Det var såvidt jeg klarte å holde hjulet uten å få for mye melkesyre. Så gikk det. Det var kult, sier Boasson Hagen til TV 2 etter målgang.

Van der Sande ble nummer to på etappen, mens Michael Albasini tok den siste pallplassen.

Også August Jensen imponerte stort i avslutningen, men stivnet akkurat litt på de siste meterne og havnet på fjerdeplass.

To nordmenn i brudd

Etter to mils kjøring kom tre ryttere av gårde fra hovedfeltet. Marius Blålid (Team FixIT.no) og Ludvig Holstad (Team Sparebanken Sør) var de norske alibiene i bruddet, mens colombianeren Juan Pablo Villegas (Manzana Postobon) var den siste av de tre.

Colombianeren viste seg også som den sterkeste av de tre, og var først over de to kategoriserte stigningene på etappen.

Over den siste av de to, Ødegården (2,2 kilometer à 5,8 prosent) var Villegas alene i tet, med et forsprang på fem minutter med fem mil igjen, og Blålid på mellomdistanse mellom lederen og feltet.

Hagen snek til seg bonussekund

Den innlagte spurten i Åros en mil senere, var Carl Fredrik Hagen fremme og tok et bonussekund bak Villegas og Blålid.

Bak i feltet var det Orica-Scott og Dimension Data som kontrollerte farten, og de to WorldTour-lagene hadde full kontroll på avstanden opp til Villegas.

Da feltet entret den lokale runden i Asker, som skulle kjøres for fullt to ganger, ble colombianeren hentet inn.

På rundene kom det flere angrep, og nest siste gang opp avslutningsbakken angrep Audun Brekke Fløtten (Uno-X Hydrogen Development Team). Lars Petter Nordhaug (Aqua Blue Sport) gikk også etter, men over toppen ble feltet samlet igjen.

På den siste runden, med ti kilometer igjen, gikk Nordhaug til på nytt, og fikk med seg Andreas Vangstad (Team Sparebanken Sør), Ben O'Connor (Dimension Data) og Wout Van Aert (Vérandas Willems-Crelan).

Tre kilometer før mål ble de hentet inn igjen, og dermed skulle det avgjøres opp bakken til målgang.