BEHOLDER TRØYEN: Edvald Boasson Hagen vant torsdagens tempo i NM. Her fra en tidligere anledning. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
BEHOLDER TRØYEN: Edvald Boasson Hagen vant torsdagens tempo i NM. Her fra en tidligere anledning. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)Vis mer

Boasson Hagen tok sitt tiende NM-gull

Vant tempodrama mot Vegard Stake Laengen.

(procycling.no): Det var hovedsakelig to mann det ble snakket om før årets tempo i NM.

Edvald Boasson Hagen, den regjerende mester, og Vegard Stake Laengen, treer på en tempo i Giro d'Italia, måtte tåle å ha favorittstempelet.

Og duoen viste raskt at det var de to som skulle kjempe om gullet.

Etter 37 minutters kjøring skilte det syv sekunder fordel Stake Laengen. Ned til Reidar Borgersen på tredje var det 45 sekunder fra den ledende IAM-proffen, mens Andreas Vangstad jaktet like bak.

Helt likt
I kampen om både gullet og bronsen skulle det vise seg å bli en sekundstrid hele veien.

Ved siste passering, omtrent ni kilometer før målgang, var Stake Laengen og Boasson Hagen helt likt.

Avslutningen skulle avgjøre om Stake Laengen klarte å ta sitt første NM-gull eller om Boasson Hagen skulle ta sitt tiende seniorgull. I tillegg visste begge at en mulig OL-tempo lå i potten.

Stake Laengen fikk det litt tøft mot slutten, og kunne ikke svare da Boasson Hagen trøkket på.

- Det var hardt
Dermed tok rudsbygdingen sitt åttende NM-gull på disiplinen. Til slutt skilte det 20 sekunder.

- Det var godt å ta den. Jeg hadde ikke så mye sekundering, men jeg tror det holdt. Jeg er godt fornøyd. Det var hardt, og jeg måtte jobbe hardt, sier Boasson Hagen til NRK rett etter målgang.

- Det var godt å ta den. Jeg hadde ikke så mye sekundering, men jeg tror det holdt. Jeg er godt fornøyd. Det var hardt, og jeg måtte jobbe hardt, sier Boasson Hagen til NRK rett etter målgang.

Underveis var det ekstremt tett, men til slutt ble det en relativt grei margin for Boasson Hagen.

- Det er godt det ble såpass på slutten. Jeg visste Vegard var i knallform. Jeg måtte jobbe der, sier Boasson Hagen til TV 2.

Nå tror han formen er der den skal være før Tour de France.

- Jeg tror den er bra. Den var bra i Dauphiné og det kjentes greit ut nå, men det var en tøff kamp, sier han.

- Hadde en drøm om gull
Stake Laengen lå lenge og knivet med 29-åringen, men en litt for dårlig avslutning gjorde at det ble sølv for IAM-rytteren.

- Jeg hadde ikke radio på øret. Jeg hadde ikke peiling og kjørte mitt eget løp. Når jeg hører det er så jevnt, hadde det vært bra å ha tidtaking, sier han til TV 2.

- Det er det beste jeg har klart på tempo, så jeg skal ikke klage. Men jeg hadde en drøm om gull, og det glapp akkurat. Jeg får prøve igjen neste år. Edvald er en av verdens beste syklister, og er ikke den verste å tape for.

I kampen om bronsen var det til slutt Vangstad som trakk det lengste strået. Sørlendingen hadde en meget sterk avslutning og slo veteranen Borgersen med fattige fire sekunder.

- Jeg er godt fornøyd med bronsen i dag, det var det beste jeg kunne få til, sier Vangstad til procycling.no torsdag kveld.

- Fikk hele tiden sekunderinger på tredjeplassen som Reidar lå på lenge. Jeg var fem og seks sekunder bak på de siste mellomtidene. Men jeg visste at om jeg holdt samme avstand til de siste to bakkene, skulle jeg ha en sjanse til å ta de sekundene. Følte jeg fikk presset alt og brukt bakkeegenskapene oppover de siste kilometerne.

Resultater:
1. Edvald Boasson Hagen (Lillehammer CK) 1.02.37
2. Vegard Stake Laengen (Asker CK) +20
3. Andreas Vangstad (Kristiansands CK) +43
4. Reidar Borgersen (Modum CK) +49
5. Vegard Breen (Eidsvoll SK) +1.23

Fullstendig resultatliste (ekstern lenke)

Les flere sykkelnyheter på www.procycling.no!

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.