VANT I FRANKRIKE: Edvald Boasson Hagen, her smilende i årets Tou r of Norway, vant fjerde etappe av Criterium du Dauphiné i dag.<br>Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
VANT I FRANKRIKE: Edvald Boasson Hagen, her smilende i årets Tou r of Norway, vant fjerde etappe av Criterium du Dauphiné i dag.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpixVis mer

Boasson Hagen vant i Frankrike

Fjerde etappe av det franske etapperittet Critérium du Dauphiné.

Edvald Boasson Hagen satt i en perfekt posisjon langt framme før selve spurten. Han var godt foran de franske syklistene Julian Alaphilippe og Nacer Bouhanni, som henholdsvis ble nummer to og tre.

– Det var en veldig hektisk spurt. Jeg klarte å holde meg godt framme og hadde en perfekt dag. Det var ikke mer enn akkurat, men det holder det, sa en fornøyd Boasson Hagen til TV 2.

– Jeg ville gjøre det bra i dag. Jeg er glad for at jeg lyktes. Alltid godt å levere en god forestilling. Formen begynner å bli bra, og jeg ser fram til Tour de France, sa rudsbygdingen.

Nordmannen overtok samtidig den grønne poengtrøya i rittet fra Bouhanni.

– Flott å ta en etappeseier når det var siste mulighet for oss spurterne. Ekstra deilig og en god motivasjon for å klare å ta den grønne poengtrøya.

Alexander Kristoffs Katjusja-lag ble sittende litt langt bak da det dro seg til, og ble nok hindret av en stygg velt rundt to kilometer igjen av etappen.

Alberto Contador fortsetter i den gule ledertrøyen i rittet, men Chris Froome knappet innpå forspranget til 4 sekunder ettersom veltet skapte en splitt i feltet.

Kristoff rullet inn til 18.-plassen, mens Sondre Holst Enger havnet på plassen bak.

Etappen var den siste rene etappen hvor spurterne kan hevde seg. De kommende etappene er for klatrerne i feltet.

(NTB)