Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Boasson Hagen vant igjen

Rudsbygdingen sterkest i Tour of Oman

VANT IGJEN: Edvald Boasson Hagen vant igjen på den femte etappen av Tour of Oman. Foto: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
VANT IGJEN: Edvald Boasson Hagen vant igjen på den femte etappen av Tour of Oman. Foto: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer

(procycling.no): Edvald Boasson Hagen fortsetter å vise god form og vant nok en gang på dagens etappe i Tour Of Oman.

Rudsbygdingens lag, Dimension Data, sendte Jacques Janse van Rensburg i brudd på etappen, og slapp dermed unna ansvar på etappen.

Boasson Hagen satt fint med i feltet over de tøffe bakkene mot slutten av rittet og da feltet skulle spurte om seieren på slutten var det ingen som kunne hamle opp med nordmannen.

28-åringen tok dermed sin andre etappeseier i rittet og viser gryende form før vårklassikerne de to kommende månedene.

Tøff etappe
En kort etappe i varmen stod på programmet for rytterne lørdag morgen, da bare 119.5 kilometer skulle forseres. På tross av den korte distansen bød profilen på noen utfordringer for rytterne.

I løpet av de siste 40 kilometerne skulle stigningen Climb of Bousher Al Amerat klatres tre ganger. 3.6 kilometer à 10% tre ganger fikk rittets profil til å minne om en mindre utgave av en Ardennerklassiker.

Stigningen skapte ikke store problemer for favorittene. De mest aktive var Romain Bardet (AG2R) og Bob Jungels (Etixx), som prøvde å komme seg avgårde fra feltet, uten å lykkes.

Raskest i spurten
Inn mot oppløpet ved Ministry of Tourism i Muscat forsøkte sterke ryttere som Dan Martin (Etixx) og Greg Van Avermaet (BMC) seg, men Astana kontrollerte i feltet og hentet inn de to.

I spurten var det få utfordrere for Boasson Hagen, som hadde fått en strålende reise mot målstreken, uten å bruke noen ekstra krefter. Spurten vant han klart foran Greg Van Avermaet, mens Marco Canola (UnitedHealthcare) ble nummer tre.

Sven Erik Bystrøm (Katusha) kjørte også veldig sterkt, og spurtet inn til en solid syvendeplass.

Resultater - kort referat følger under:
1. Edvald Boasson Hagen (Dimension Data)
2. Greg Van Avermaet (BMC)
3. Marco Canola (United Healthcare)
4. Simone Ponzi (CCC)
5. Gianluca Brambilla (Etixx)
6. Gerald Ciolek (Stölting Service Group)
7. Sven Erik Bystrøm (Katusha)
8. Adam Phelan (Drapac Cycling)
9. Marco Marcato (Wanty)
10. Nathan Haas (Dimension Data)

Sammenlagt:
1. Vincenzo Nibali (Astana)
2. Romain Bardet (AG2R) +0.15
3. Jakob Fuglsang (Astana) +0.24

Slik gikk det til:

Selv med en veldig kort etappe, og potensielt høy fart hele veien, tok det ikke lang tid før dagens brudd var etablert.

De tre i bruddet, Hugo Houle (AG2R), Pieter Weening (Team Roompot) og Jacques Janse Van Rensburg (Dimension Data) hadde etter 20 kilometer allerede opparbeidet seg en ledelse på nesten 3 minutter.

På dagens første innlagte spurt etter 29 kilometer var Van Rensburg først over streken, og sørafrikaneren tok også med seg full pott fra dagens to første klatringer.

Med Astana og Lampre-Merida i front av feltet begynte avstanden til de tre i front å synke. Etter å ha vært oppe i omtrent seks minutters ledelsen, var avstanden til trioen redusert til fire og et halvt minutt med 60 kilometer til mål, i det Climb of Bousher Al Amerat nærmet seg.

Van Rensburg var også først over dagens tredje kategoriserte stigning, uten noen spesiell konkurranse fra sine bruddkamerater.  

Over den fjerde, og nest siste forseringen av Climb of Bousher Al Amerat, var det Van Rensburg som var først over igjen, og sørafrikaneren angrep og forlot sine kompanjonger i støvet like etter.  

Bak begynte også feltet å få opp farten, og angrepene startet. Vinner av første etappe av Tour of Oman, Bob Jungels (Etixx) støtet seg av gårde sammen med Daniel Oss (BMC), og de to hentet snart inn igjen Hugo Houle (AG2R) fra bruddet. 

I front fikk Van Rensburg besøk av Weening igjen, og med omtrent 20 kilometer til mål holdt de to fremdeles en solid ledelse, med tre minutter tilbake til feltet.

Forsøket til Jungels og Oss var dog kortvarig, og sammen med Houle ble de snart kjørt inn igjen av feltet, som for alvor hadde satt opp farten og fått ned avstanden til Weening og Van Rensburg til to minutter.

Romain Bardet (AG2R) - som ble andremann på gårsdagens etappe - prøvde seg, men angrepet ble fort nøytralisert av sammenlagtleder Vincenzo Nibali (Astana). Med farten i feltet satt opp av favorittene forsvant også sekundene til de to i front fort. Med 10 kilometer igjen var det nå 38 sekunder tilbake til feltet for duoen.  

Dan Martin (Etixx) prøvde sammen med Greg Van Avermaet (BMC) å støte seg opp til Weening og Van Rensburg.  

Det klarte de to imidlertid ikke, og ikke lenge etter var alt samlet igjen og skulle avgjøres i spurt.

I et redusert felt viste Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) igjen sin enorme styrke og gode form, og spurtet inn til seier på oppløpet ved Ministry of Tourism i Muscat.  

Dette var Boasson Hagens tredje seier i 2016.

(Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no)