Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Boasson Hagen vant massespurt

Leder Benelux rundt.

ETAPPEVINNER IGJEN: I dag syklet Edvald Boasson Hagen inn til en ny etappeseier. Her kommer han først over mål i et ritt i Polen. Foto: EPA/JACEK BEDNARCZYK
ETAPPEVINNER IGJEN: I dag syklet Edvald Boasson Hagen inn til en ny etappeseier. Her kommer han først over mål i et ritt i Polen. Foto: EPA/JACEK BEDNARCZYK Vis mer

(Dagbladet.no) Edvald Boasson Hagen vant den sjette etappen i protourrittet Benelux Rundt på sykkel i dag.

Han økte samtidig sin sammenlagtledelse i Benelux rundt - og har et meget godt utgangspunkt foran morgendagens avslutning.

22-åringen vant massespurten på etappen over 163,3 kilometer med start i belgiske Genk. Australske Matthew Goss og amerikanske Tyler Farrar fulgte nærmest Boasson Hagen i mål.

- Artig å vinne en massespurt. Det var godt å vinne en slik type løp også. Jeg har vunnet spurter før, men i dag var det fullt felt, sier Boasson Hagen til Dagbladet.


Renshaw-hjelp

Og han hadde bra hjelp da det dro seg mot slutten i Belgia. Opptrekkeren hans var nemlig Mark Renshaw, rytteren som hjalp Mark Cavendish under Tour de France.

- Mark Renshaw har vist at han kan trekke opp før, sier Boasson Hagen.

- Det er mye uryddig spurt i dette rittet. Det er ingen tvil om at han er god å spurte, men nå har han gjort det også, sier sykkelekspert Johan Kaggestad til Dagbladet om Edvalds barrierebryting.

Tidligere har nordmannen sikret seg en andreplass lørdag - på målfoto - og en tredjeplass fredag i etapperittet i Belgia og Nederland.

- Han vinner klart

Rittet avsluttes med en 13,1 kilometer tempoetappe i Amersfoort i morgen, og nordmannen bør ikke ha problemer med å forsvare ledertrøyen. Farrar ligger nærmest sammenlagt, men har 21 sekunder å hente inn.

- Dette viser at jeg er i god form og det blir spennende i morgen. Jeg har vist tidligere at jeg kan gjøre det bra på tempo. Og hvis jeg vinner, så blir det min første tourrittseier som proff, sier Edvald.

- Han vinner klart. Tyler Farrar er i alle fall ikke i nærheten. Edvald bekrefter at han er god i denne type etapperitt. Det viste han også i Polen rundt, sier Kaggestad.

Etappeseieren i dag gjør at nordmannen står styrket i forhandlingene med et nytt lag. Unggutten bekreftet for under to uker siden at han har funnet seg en ny arbeidsgiver - uten å røpe navnet.


 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling