Boasson Hagen vant Tour of Britain

Greipel disket etter tett spurt.

EDVALD BOASSON HAGEN: Vant Tour of Britain sammenlagt. (Foto: Tim de Waele)
EDVALD BOASSON HAGEN: Vant Tour of Britain sammenlagt. (Foto: Tim de Waele)Vis mer

LONDON (procycling.no): André Greipel fra Lotto var først over mål på siste etappe av Tour of Britain foran Elia Viviania fra Team Sky. Edvald Boasson Hagen vant rittet sammenlagt.

 I dag var målet å beholde trøyen. Laget gjorde en fantastisk jobb med å holde tempoet og holde meg unna trøbbel, sier Edvald Boasson Hagen til VG etter sammenlagtseieren i Tour of Britain.

Boasson Hagen var femtemann over streken på etappen. Sondre Holst Enger ble nummer sju i spurten, men etter at André Greipel ble deplassert til sisteplass etter rittet etter han blokkerte Elia Viviani Team Sky på oppløpet, rykker begge de norske opp ett hakk.

Greipel selv sier han ikke blokket Viviania med viten og vilje.

-
 Jeg så ikke Viviani, og jeg måtte ta de  som var foran meg. Jeg gjorde ikke bevisst noe som ikke er lov, sier Greipel i tv-intervjuet før han ble deplassert.

Reglene er klare på at man i en spurt ikke skal endre bane de siste meterne mot mål.

- Jeg tror alle var på grensen på slutten. Alle gjorde sitt for å spurte best mulig. Jeg merket at Viviani plutselig var der, men jeg tror ikke jeg gjorde noe galt i spurte, sier Greipel videre, som kun har VM igjen, som er den 27. september.

Edvald Boasson Hagen hadde Janse Van Rensburg foran seg for å unngå trøbbel på siste runde av det 87 kilometer lange gaterittet over fjorten runder i London. Gaterittet avsluttet det åtte etapper lange Tour of Britain, som mange bruker som siste oppkjøring til VM.

Lotto-Soudal tok over med én kilometer til mål etter at Boasson Hagen selv tettet små luker mot slutten av rittet.Boasson Hagen lå på femteplass inn på oppløpet, men måtte bremse inn i siste sving og klarte ikke å blande seg inn i kampen om seieren.