TOUR OF NORWAY:

Boasson Hagen vant Tour of Norway til tross for velt

Dimension Data-rytteren slo tilbake etter velt like før mål.

JADDA!: Edvald Boasson Hagen sikrer etappe- og sammenlagtseier på den siste etappen av Tour of Norway i Oslo. FOTO: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
JADDA!: Edvald Boasson Hagen sikrer etappe- og sammenlagtseier på den siste etappen av Tour of Norway i Oslo. FOTO: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO (procycling.no): Det ble svært dramatisk da rytterne i Tour of Norway var på vei ut på den siste, avgjørende runden på rittets siste etappe. I bunnen av Kongsveien velter andremann i sammendraget, hjemmefavoritt Edvald Boasson Hagen. Nordmannen får teknisk trøbbel og taper mye terreng til feltet.

I front av feltet tar blant andre Simon Gerrans (Orica-Scott) initiativ til noe som nok vil bli debattert heftig etter etappen: at rytterne skal vente på Edvald - noe de også gjør. Til tross for skrubbsår og ny sykkel kommer han seg til front av feltet igjen, og sitter med i finalen, ut på den siste runden.

Overlegen spurtseier

Opp bakken til Ekeberg (2,1 kilometer à 4,5 prosent) er det flere angrep, men ingen kommer seg avgårde og dermed går det mot en samlet spurt i Oslo.

Ut av siste sving og inn på de siste fem hundre meterne har Boasson Hagen plassert seg godt og i det han klinker til er det ingen som klarer å følge ham.

Han vinner klart og sikrer med det også sammenlagtseieren i rittet med bonussekundene han innkasserte.

- Det var bra, men jeg ble litt overivrig, fortalte Boasson Hagen til TV2 om velten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer