Boasson Hagen vant touren

Trippel norsk på siste etappe.

DA CAPO: Alexander Kristoff vant dagens etappe mellom Gjøvik og Lillehammer, foran blant andre sammenlagtvinner Edvald Boasson Hagen. Her er målgangen fra den første etappen.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
DA CAPO: Alexander Kristoff vant dagens etappe mellom Gjøvik og Lillehammer, foran blant andre sammenlagtvinner Edvald Boasson Hagen. Her er målgangen fra den første etappen. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

Alexander Kristoff spurtslo overraskelsessyklisten Sondre Holst Enger og sammenlagtvinner Edvald Boasson Hagen på søndagens siste etappe av Tour of Norway.

5. og siste etappe gikk over 173 kilometer fra Gjøvik til Hønefoss. Kristoff tok sin tredje etappeseier under årets Tour of Norway.

- Det var hardt i bakken. På oppløpet følte jeg at jeg hadde full kontroll. Jeg følte jeg var sterkere enn Boasson Hagen og Holst Enger, sa Kristoff til TV 2.

Tre etappeseirer Nordmennene dominerte på den siste etappen. Det rene maktdemonstrasjonen fra de norske syklistene på hjemmebane.

- Det er morsomt at vi hevder oss slik på hjemmebane. Jeg håpet på én etappeseier. Nå sitter jeg igjen med tre. Det er over forventningene, sa Kristoff.

- Jeg er veldig glad for at vi beholdt den gule ledertrøyen. «Alex» ble for sterk i spurten, og Holst Enger kjørte mot høyre der jeg ville forbi, sa sammenlagtvinner Edvald Boasson Hagen til TV 2.

Gjennombrudd 19-åringen Sondre Holst Enger knep tredjeplassen i rittet.

- Det er sinnssykt deilig. Jeg hadde et lite håp om tredjeplassen sammenlagt før start, og det klarte jeg. Jeg hadde også et lite håp om å vinne etappen, og det var litt kjipt at jeg ikke klarte å ta Kristoff, sa sykkeltalentet til TV 2.

Lars Petter Nordhaug jaget seier, men ble tatt igjen like før mål.

- Jeg må beklage til Lars Petter for at vi tauet han inn, men slik er konkurranse, sa Boasson Hagen.

- Det var utrolig skuffende, innrømmet Nordhaug til TV 2.

Edvald Boasson Hagen vant Tour of Norway på sykkel også i fjor. I 2011 vant nederlenderen Wilco Kelderman.

(NTB)