Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Boasson Hagen vant tredje etappe i Tour of Britain

Kristoff nummer sju.

MER KYSS OG KLAPP: Edvald Boasson Hagen gikk til topps i tredje etappe av Storbritannia Rundt, og beholder andreplassen i sammendraget.Foto: SCANPIX/EPA/JACEK BEDNARCZYK
MER KYSS OG KLAPP: Edvald Boasson Hagen gikk til topps i tredje etappe av Storbritannia Rundt, og beholder andreplassen i sammendraget.Foto: SCANPIX/EPA/JACEK BEDNARCZYK Vis mer

|||

Edvald Boasson Hagen syklet inn til seier i mandagens 3. etappe av sykkelrittet Tour of Britain.

Han vant foran Michel Merlo og Chris Sutton. Alexander Kristoff ble nummer sju på den 153,8 kilometer lange etappen mellom Peebles og Gretna Green opp mot skotskegrensen.

- Jo, jeg skal ikke klage på dette. Det gikk veldig bra, men så fikk jeg da også et perfekt opptrekk de siste to kilometerne inn mot mål, sa Columbia-rytteren til NTB etter de vel 153 kilometerne mandag.

Det var et samlet felt som kom til mål, men etter at Columbia-laget hadde lagt alt til rette for den norske spurtkanonen, slo Boasson Hagen til da det var 300 meter igjen.

- Det ble en lang spurt for meg etter at jeg gikk fram i teten da det gjensto 300 meter. I begynnelsen fikk jeg en bra luke, men de kom på meg etter hvert, så jeg skal vel ikke si at jeg hadde veldig god kontroll på de aller siste meterne, men jeg visste jeg hadde vunnet da jeg passerte streken. Så klar var seieren, sa det norske VM-håpet.

Sterk

- Det var ikke av de tøffeste etappene, men det gikk jevn fort hele veien. Et brudd gikk av gårde ganske tidlig, men både Rabobank og Joker-laget fra Norge gjorde en veldig god jobb med å kjøre inn utbryterne. Det er forresten veldig gøy å kjøre sammen med de norske Joker-rytterne, sa Boasson Hagen.

Sammenlagt ligger Boasson Hagen på 2.-plass, 11 sekunder bak nederlenderen Kai Reus fra Rabobank. Kristoff som er klar for en proffkarriere i det amerikanske laget BMC Racing Team neste år, er sjettemann sammenlagt. Han ligger 19 sekunder bak teten.

De øvrige norske kom inn sammen med hovedfeltet på samme tid som Boasson Hagen mandag.

- Jeg synes alle de norske rytterne fra Joker-laget kjører veldig bra her. De er absolutt med og preger dette rittet, sa Boasson Hagen mandag.

Ikke helt frisk

Edvald Boasson Hagen var selvsagt svært fornøyd med etappeseieren mandag, særlig ettersom han ikke har vært helt frisk den siste tiden.

- Jeg har slitt med en forkjølelse som har sittet i lenge. Det blir bedre og bedre, men fortsatt går jeg rundt og harker litt, sa han.

- Har du plottet ut flere etapper i dagene som kommer der sjansen til seier er spesielt stor?

- Nei, jeg har vel ikke akkurat det, men jeg vil gjerne være med å kjøre framme i teten på alle etappene, sa unggutten som absolutt er med i kampen om sammenlagtseieren i dette oppkjøringsrittet til VM. Han ligger ikke mer enn 11 sekunder bak nederlenderen Kai Reus fra Rabobank, og det er ikke mye.

- Er du i rute til VM?

- Jeg håper da det. Fortsatt kjenner jeg litt til den forkjølelsen jeg har slitt med, men det blir bedre og bedre, så til VM er jeg forhåpentlig 100 prosent, sa Edvald Boasson Hagen til NTB.

Rittet i Storbritannia avsluttes lørdag 19. september.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling