Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Boasson Hagen vil kjempe i toppen i Amstel Gold Race

- Føler jeg kom bra ut av Roubaix, sier Dimension Data-rytteren.

NY KAMP: Boasson Hagen kriget seg inn til en veldig sterk 5.plass i Paris-Roubaix sist helg. Nå er nordmannen klar til ny batalje i Amstel Gold Race.  Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
NY KAMP: Boasson Hagen kriget seg inn til en veldig sterk 5.plass i Paris-Roubaix sist helg. Nå er nordmannen klar til ny batalje i Amstel Gold Race. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): En restitusjonsøkt på rulla, fem dager etter klassikergjennombruddet i Paris-Roubaix, to dager før teppet faller på første del av sesongen med Amstel Gold Race. Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) jobber fortsatt med å drive herjingene ut av kroppen etter «Helvete i Nord» sist søndag. Både mentalt og fysisk må nordmannen kalibrere på nytt, idet beinbrekkende brostein baner vei for trappebratte bakker i Limburg.  

- Jeg er absolutt skjerpet på å gjøre det så godt så mulig. Jeg har ikke sluppet helt opp, for å si det sånn. Jeg har prøvd å restituere meg så godt som mulig og bør ha et godt utgangspunkt til å gjøre det bra, sier Boasson Hagen til procycling.no mens han spinner beina på rulla.  

Etter 5.plassen i Roubaix forrige helg mobiliserer Dimension Data aller krefter bak nordmannen i det nederlandske rittet. Boasson Hagens beste resultat fra Amstel Gold Race er 39.plassen fra 2014, men 28-åringen viste sin forse i de «limburske ardennene» med en sølvmedalje i 2012-VM hvor Cauberg figurerte i finalen.  

- Etter at Edvald kjøre med hjertet ute på drakten i Paris-Roubaix, og kjempet om seieren inne helt inn til velodromen, er vi glade for at han kunne overbevises til å starte Amstel Gold Race, sier Jens Zemke, sportsdirektør hos Dimension Data.    

Boasson Hagen, som vil sette sin lit til blant andre Serge Pauwels og Nathan Haas kommende søndag, sier han var ikke vanskelig å overtale.  

- Planen var hele tiden å kjøre Amstel, men jeg ville ikke si det offentlig, i tilfellet jeg ikke skulle kjøre. Først ville jeg se hvordan jeg var etter Roubaix. Nå føles det som at jeg kom bra ut av Roubaix, og at jeg er i bra nok slag til å kjøre Amstel.  

248 kilometer pepret med så å si hver eneste asfalterte bakke som finnes i sørvestlige Nederland venter Boasson Hagen på søndag. Etter en lang vårsesong, 23 rittdager totalt og en uke med sykdom før E3 Harelbeke, vedgår 28-åringen at han ikke er blant toppfavorittene.  

- Det er sikkert mange til start som er mer klar og forberedt enn det jeg er. Jeg har ikke sett så mye på startlisten. Men det er sikkert de vanlige som vil være der oppe, sier rudsbygdingen - som har tilbakelagt en av sine beste klassikersesonger denne våren.  

- Jeg har egentlig ikke gjort så veldig mye siden Roubaix. Trent ganske rolig, for å få litt overskudd. Og så har jeg slappet av en del. Amstel er ikke et av mine hovedmål. Om jeg ikke skulle gjøre det bra, så er ikke det så stor nedtur. Men jeg har gjort det bra der før, og tror jeg kan være med på søndag også.  

- Det er vanskelig å si hvordan jeg vil føle meg. Formen jeg hadde i Roubaix var veldig bra og den bør ikke ha forsvunnet. Svaret får jeg nok vite ganske raskt på søndag. Så vi får se. Jeg har vært frisk og raskt etter Roubaix, og bør snart være greit restituert, sier Boasson Hagen - og bemerket at et ritt som klassikernes dronning gjør et merkbart inntrykk på kroppen.  

På papiret fremstår Simon Gerrans, Michael Matthews (begge Orica-GreenEdge), Michal Kwiatkowski (Team Sky) og Cauberg-spesialisten Philippe Gilbert (BMC) som de store favorittene til søndagens Ardenner-åpning. Et værvarsel som viser regn og nokså kjølige temperaturer vil ikke endre så mye på det, forklarer Boasson Hagen.  

- Det blir veldig hardt å sitte i front og enda mer avgjørende å sitte i front. Inn i bakkene blir det hard kamp om posisjonene. Og det er det uansett vær egentlig. Sånn sett er det ikke så stor forskjell fra den ande klassikerne jeg har kjørt. Været er likt for alle. Jeg har kjørt bra i regn tidligere og kan sikkert gjøre det igjen. Jeg skal gjøre alt for å sitte på riktig sted til riktig sted. Så får vi se hva det holder til mot slutten, avslutter Dimension Data-kapteinen.

KOPPENBERG: EBH satt lenge godt posisjonert i Flandern rundt. Det blir også viktig i Amstel Gold Race. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
KOPPENBERG: EBH satt lenge godt posisjonert i Flandern rundt. Det blir også viktig i Amstel Gold Race. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com) Vis mer
Hele Norges coronakart