ITALIA FRISTER: Edvald Boasson Hagen får likevel ikke muligheten til å kjøre årets Tour of Norway. Nå ønsker han å prøve seg i Giro d´Italia i stedet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
ITALIA FRISTER: Edvald Boasson Hagen får likevel ikke muligheten til å kjøre årets Tour of Norway. Nå ønsker han å prøve seg i Giro d´Italia i stedet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Boasson Hagen vil kjøre Giro d´Italia

Ikke til Norge i mai.

(procycling.no) Det er nå klart at Team Sky likevel ikke tar turen til etapperittet Tour of Norway mellom 21.-25. mai.

Det bekrefter laget overfor sykkelnettstedet procycling.no.

- De har rett og slett ikke mannskap nok til å sende et helt lag til Norge, denne gangen. Sky har gjort alt de kan for å komme, bekrefter rittarrangør Birger Hungerholdt til procycling.no.

Vil til Italia
Avslaget kan likevel slå positivt ut for den norske sykkelfansen. Når kongetappen på Lillehammer er utenfor Edvald Boasson Hagens rekkevidde, ønsker han i stedet å kjøre Giro d´Italia i mai måned.

Ledelsen i Sky har allerede mottatt henstillingen fra rudsbygdingen.

FORRIGE GANG: I 2009 vant Edvald Boasson Hagen etappen mellon Innsbruck og Chiavenna. Det er hans hittil eneste individuelle etappeseier i det italienske etapperittet. REUTERS/Stefano Rellandini   (ITALY SPORT CYCLING)
FORRIGE GANG: I 2009 vant Edvald Boasson Hagen etappen mellon Innsbruck og Chiavenna. Det er hans hittil eneste individuelle etappeseier i det italienske etapperittet. REUTERS/Stefano Rellandini (ITALY SPORT CYCLING) Vis mer

- Jeg har lyst til å kjøre Giro d'Italia, så det er det jeg går for nå. Det endelige laguttaket er ikke gjort ennå, men jeg håper å stille, sier han til procycling.no.

Sprinternes paradis
I det italienske etapperittet er det hele åtte muligheter for sprinterne, og flere andre spennende etapper for Boasson Hagen underveis.

• Les om etappene Edvald kan vinne her!

Det er allerede klart at verken Richie Porte eller Sergio Henao sykler rittet.

Det kan åpne veien for at nordmannen kjemper om poengtrøya mellom 9. mai og 30. juni.

Boasson Hagen kan også berolige fansen med at et eventuelt oppdrag i Giro d´Italia ikke står i veien for Tour de France-ambisjonene hans.

- Ja, det er fremdeles både min og lagets plan at jeg skal kjøre Tour de France. Jeg må selvsagt prestere for å komme meg dit, men det er fremdeles planen. Jeg er absolutt ikke vraket fra Tour de France-laget, men som vanlig er det 15 ryttere som har mulighet til å kjøre seg inn på det laget, sier Boasson Hagen.

PS! Boasson Hagen syklet Giro d´Italia forrige gang i 2009. Da vant han én etappe og lagtempoen for Team Columbia.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!