Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Paris-Roubaix:

Boasson Hagen vil være offensiv i krigen mot Quick Step

Skal prøve å gå etter tidlig angrep.

VIL VÆRE OFFENSIV: Edvald Boasson Hagen lover å angripe foran Paris-Roubaix. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)
VIL VÆRE OFFENSIV: Edvald Boasson Hagen lover å angripe foran Paris-Roubaix. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

COMPIÈGNE (procycling.no): Edvald Boasson Hagens aller beste opplevelse kom for to år tilbake, da han satt sammen med Mat Hayman, Ian Stannard, Tom Boonen og Sep Vanmarcke i finalen av Paris-Roubaix.

Den gangen delte en tidlig velt hovedfeltet i to. Hayman - som endte opp med å vinne rittet, var del av bruddet som gikk i forkant av den utslagsgivende velten.

Boasson Hagens uttalelse når han blir spurt hvordan han skal hanskes med det sterke Quick Step-kollektivet, er interessant:

- Jeg må prøve å være med foran i et litt tidligere brudd og håpe at man har flaksen på sin side. Og i tillegg at Quick Step kanskje ikke har like mye flaks, er like sterke og kjører like bra som det har gjort tidligere, sier rudsbygdingen i startbyen Compiègne.

Å gå i brudd kan være lukrativt

Det er ikke dermed sagt at vi får se Dimension Data-kaptinen i TV-bruddet, men det åpenbart at han har ambisjoner om å offensiv under rittutviklingen i etterkant av Arenbergskogen, og det kan bli en liten godbit for sykkelfansen der hjemme i Norge.

I Paris-Roubaix er det alltid en voldsom kamp om bli med bruddet fordi den potensielle gevinsten ved å være i forkant er større her enn i de fleste andre rittene i proffsirkuset.

I utskillelsesritt over 250 kilometer er det aldri noen som føler seg spesielt freshe mot slutten. Mens forhåndsfavorittene gyver løs på hverandre over de tøffeste brosteinsstrekkene, kan man koste på seg å kjøre noe av dem i en hastighet man velger selv om man har et halsbånd fra feltet som strekker seg tre-fire minutter lenger ned i veien.

- Et stykke opp i Flandern

Boasson Hagens formkurve pekte bratt oppover under Dwars door Vlaanderen, der han igjen satt med i finalen av en klassiker.

Dog var den kun 18 mil lang, men at det var et tøft ritt kan vi alle enes om.

Også under Flandern rundt følte han seg relativt bra lenge, men over Oude Kwaremont og Paterberg måtte han, som Alexander Kristoff, innse at det var andre ryttere i løypa som følte seg enda bedre.

- Formen begynner å komme seg, og da skal jeg være med å kjempe langt fremme. Jeg hadde et stykke opp i Flandern, men jeg håper det blir bedre i Roubaix, forteller han.

- Har i hvert fall syv mann på start

Laget rundt 30-åringen er ikke all verden. Han har med seg sørafrikanerne Nick Dougall, Ryan Gibbons, Jay Thomson, Johann Van Zyl, Jaco Venter og Julien Vermote (som fikk skuldra ut av ledd to ganger under Flandern rundt).

Med er altså ikke fra laget som syklet i fjor er altså verken Scott Thwaites eller roadcaptain Bernhard Eisel med på grunn av skader.

- Føler du at du har et robust mannskap rundt deg foran Paris-Roubaix?

- Det er ikke det mest robuste, skal jeg være helt ærlig. Vermote slo ut skulderen i Flandern og det er par andre som er småsyke, så det varierer. Vi gjør så godt vi kan, så får vi bruke de andre lagene også, sier han til procycling.no.

- Det meste har vel egentlig gått galt for dere så langt i klassikerne?

- Vi har da i hvert fall syv mann til start, sier han med et smil i munnviken.

Regn i natt: - Blir som å kjøre på is

Laget er viktig, men med unntak av å plassere seg i forkant av Arenberg, er Boasson Hagen i stor grad nødt til å klare seg selv. Det blir mann-mot-mann-dueller på den siste rekken av brosteinslagte strekker, uansett. Og dersom han gjør alvor av planene om å skaffe seg et forsprang på ulveflokken fra Quick Step, så er han nødt til å angripe tidlig.

Natt til søndag har det regnet nord i Frankrike. Det gjør nok at Haveluy, partiet før Arenberg, vil være nokså gjørmete også under den store dagen.

- Det var bare et gjørmehull. Jeg klarte å holde meg på hjulene, så det var bra.

- Hvilke krav stiller det til egenskapene dine på sykkelen når det er så vanskelige forhold?

- Du må jo alltid være 100 prosent skjerpet, men det er du for så vidt uansett. Det sklir jo, både med forhjul og bakhjul, så det blir som å sykle på is. Men det har jeg gjort før. Det er en fordel sånn sett, men det hjelper ikke hvis det er mange ryttere der. Det blir en krig.

PS: Boasson Hagen har takket ja til å sykle onsdagens Brabantse Pijl, men han kommer ikke til å sykle Amstel Gold Race og Flèche Wallonne: - Det er godt å få litt trening også, og få slappet av litt og kommet seg hjem, sier han om avgjørelsen.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!