Boasson Hagens første protourtriumf

Vant i Benelux Tour.

Edvald Boasson Hagen vant sjette etappe av Benelux Tour tirsdag. Nordmannen sikret seg dermed sin første etappeseier på UCI-protouren.

Boasson Hagen har imponert i protourrittet i Nederland og Belgia. Han lå lenge an til en svært god plassering i sammendraget, men fikk en tøff dag i sterk sidevind mandag.

Tirsdag var han imidlertid tilbake i storslag. Han kom i mål sammen med franskmannen Jimmy Engoulvent og russeren Sergej Ivanov. Motstanderne kunne imidlertid ikke hindre Boasson Hagen i å ta sin første seier i et protourritt.

21-åringen fikk dermed en god revansj for det som skjedde på den femte etappen. Da mistet han enhver sjanse til å hevde seg i sammendraget. Boasson Hagens lagkamerat André Greipel leder sammenlagt.

Jimmy Engoulvent lå an til å vinne tirsdagens etappe, etter å ha vært del i et nimannsbrudd. Men nordmannen tok ham igjen og spurtet ham i senk. Boasson Hagen var foran med en sykkellengde.

- Det var en fin revansj for det som skjedde i går, sa Edvald Boasson Hagen.

Rittet avsluttes med en 18 kilometer lang tempoetappe onsdag. Der kan Boasson Hagen sørge for nok en god plassering. Team Columbia-rytteren er norsk mester i tempo de to siste årene.

Hadde han ikke havnet så langt bak mandag, kunne han ha kjempet om sammenlagtseieren.

FØRSTE PROTOUR-SEIER: Edvald Boasson Hagen fra Team Columbia vant sin første seier på UCI-protouren. Foto: Heiko Junge/Scanpix
FØRSTE PROTOUR-SEIER: Edvald Boasson Hagen fra Team Columbia vant sin første seier på UCI-protouren. Foto: Heiko Junge/Scanpix Vis mer

- Jeg ville holde meg i teten fordi jeg er en god temporytter og hadde en mulighet til å ta sammenlagtseieren, men jeg var for langt bak i feltet da det avgjørende bruddet gikk. Det var en sprø tabbe, sa Boasson Hagen.

Tidligere i rittet har Boasson Hagen sikret seg to tredje- og to sjetteplasser.

(NTB)

Boasson Hagens første protourtriumf