Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Boasson Hagens lag: - Tour de France er viktigst

- Ingen garantier.

NYTT TOUR DE FRANCE?: Edvald Boasson Hagens nye lag har fått gode signaler. I tillegg er laget offentliggjort til to ritt Tour de France-arrangøren står bak i februar og mars. 
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
NYTT TOUR DE FRANCE?: Edvald Boasson Hagens nye lag har fått gode signaler. I tillegg er laget offentliggjort til to ritt Tour de France-arrangøren står bak i februar og mars. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

(procycling.no): Tidligere denne uka kom beskjeden om at MTN-Qhubeka har forlenget sin status som prokontinentalt mannskap i den internasjonale sykkelsporten.

Det betyr at Edvald Boasson Hagen mannskap ikke går etter den siste ledige WorldTour-lisensen etter sammenslåingen av Garmin-Sharp og Cannondale Procycling Team.

Den lisensen hadde garantert deltakelse i verdens tre største etapperitt.

- Hovedmålet for laget og sponsorene er å få innpass i neste års Tour de France, uttalte Brian Smith i MTN-Qhubeka i en pressemelding.

Innpass i viktige oppkjøringsritt Det er ting som tyder på laget er på vei inn i varmen hos Tour de France-arrangøren.

MTN-laget har fått plass i både Tour of Qatar og Tour of Oman - begge rittene er i regi Amaury Sports Organisation (ASO).

- Disse rittene er veldig viktige for laget. Vi har planer om å sette vårt preg på rittet. Dette blir den første store testen i det som kan bli et viktig år for oss. Vi har planer om å skape afrikansk sykkelhistorie, sier Smith.

- Ingen garantier MTN-Qhubeka maktet allerede i år å bli det første afrikanske i historien som deltok i en Grand Tour, da de fikk innpass i Spania rundt.

Laget er ikke spesielt opptatt av giroen i år, men satser tyngst på Tour de France. Om laget ikke får et av frikortene av ASO, vil de skifte fokus over på en retur det spanske etapperittet.

Boasson Hagen håper naturlig nok å kjøre sitt femte Tour de France denne sommeren:

- Vi har ingen garantier per nå, men ut ifra det jeg har hørt er det veldig lovende, uttalte 27-åringen til NTB nylig.

Foruten Boasson Hagen, har MTN-laget signert Tyler Farrar, Theo Bos, Stephen Cummings og Matt Goss i håp om å gjøre seg enda mer attraktive for rittarrangørene.

PS! Frikortene til Giro d´Italia og Tour de France deles vanligvis ut i løpet av januar måned, mens vueltaen gjerne venter et par måneder til med annonseringen.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling