Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Boasson Hagens lag til Tour de France

- Det er godt å få dette på plass så tidlig.

KLARSIGNAL: Mye skal til om ikke Edvald Boasson Hagen blir en del av MTN-Qhubekas Tour de France-lag i sommer. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
KLARSIGNAL: Mye skal til om ikke Edvald Boasson Hagen blir en del av MTN-Qhubekas Tour de France-lag i sommer. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

(procycling.no): Onsdag gikk arrangørene av Tour de France ut med hvilke 22 lag som får være med i sommerens største etapperitt.

Onsdag gikk arrangørene av Tour de France, ASO, ut med hvilke 22 lag som får være med i verdens største etapperitt i sommer.

Som ventet, og til glede for norske sykkelfans, er MTN-Qhubeka tatt inn i varmen for aller første gang.

- Det er godt å få dette på plass så tidlig. Da kan vi forberede oss på at vi skal være med der allerede nå, sier Edvald Boasson Hagen til procycling.no.

Bekreftelsen betyr også at TDF-meritterte nordmannen ligger godt an til å representere det nye laget sitt i det populære treukersrittet.

Bestemann
I MTN-Qhubeka-stallen er ingen andre som kan vise til samme resultater fra Tour de France. Boasson Hagen vant to etapper av rittet i 2011 og han deltok i alle utgavene i årene 2010-2013.

Forrige sesong fikk han ikke plass i mannskapet Team Sky sendte til touren.

- Jeg har hatt som mål å få kjøre Tour de France flere ganger, og jeg ser fram til det hvis jeg blir tatt ut på laget, sier 27-åringen ydmykt.

For MTN-Qhubeka blir det utvilsomt stort å være med som første afrikanske lag i tour-sammenheng.

- Det blir stort for laget sin del. Det har vært målet å få plass i Tour de France. De fikk være med i vueltaen i Spania i fjor og nå blir det enda et steg opp med touren, fortsetter Boasson Hagen.

Rudsbygdingen ble hentet inn som én av lagets nye stjerner i fjor høst, som en viktig del av MTN-Qhubekas mål om å få innpass i Tour de France.

En ventet beskjed
Han innrømmer at plassen laget nå er tildelt var som forventet.

- Det er ikke så veldig overraskende. Jeg har skjønt at vi lå bra an blant lagene som ikke var garantert å få plass. De 17 World Tour-lagene er allerede garantert plasser i alle ritt på verdenstouren når lisensen innvilges fra UCI.

De fem øvrige plassene sto ledig for lag fra nivå to, det prokontinentale nivået. Disse lagene var avhengig av å få invitasjonen som nå er gitt til blant andre MTN-Qhubeka.

Sammen med tyske Bora-Argon 18 og de tre franske prokontilagene Cofidis, Bretagne Séché-Environnement og Europcar stiller Boasson Hagens lag til start i nederlandske Utrecht 4. juli.

Til helga reiser Edvald Boasson Hagen til Mallorca for å delta på MTN-Qhubekas første treningssamling for året. Konkurransesesongen for nordmannen er planlagt å starte i Tour of Qatar 8. februar.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!