Boasson Hagens lagkamerat ferdig i Tour de France

Skys Vasil Kirijenka havnet utenfor tidsgrensa.

 UTENFOR:  Sammenlagtfavoritt Chris Froome må greie seg uten hjelp fra Vasil Kirijenka (t.h) resten av touren. Foto: AP Photo / Christophe Ena / NTB Scanpix
UTENFOR: Sammenlagtfavoritt Chris Froome må greie seg uten hjelp fra Vasil Kirijenka (t.h) resten av touren. Foto: AP Photo / Christophe Ena / NTB ScanpixVis mer

Edvald Boasson Hagens lagkamerat Vasil Kirijenka havnet utenfor tidsgrensen på den niende etappen av Tour de France.

Kirijenka er en viktig brikke i laget til Tour-leder Chris Froome og Edvald Boasson Hagen. Han får ikke starte tirsdagens tempoetappe fordi han havnet utenfor tidsgrensen søndag.

- Jeg har nettopp hørt om Kirijenka. Han er en av våre største motorer, så han er en vi kommer til å savne de kommende ukene, sa Froome etter etappen.

Allerede før søndagens etappe hadde flere ryttere meldt frafall. Garmins Tour-debutant Rohan Dennis endte sist av samtlige 187 ryttere lørdag. 23-åringen kom med på Garmin-laget etter å ha kjørt sterkt i Critérium du Dauphiné, men fikk betale for slitet i den første uken av Tour de France.

- Stor ære - Det var utrolig og en stor ære for meg å få kjøre min første Tour i så ung alder. Jeg ville gjerne vært med litt lenger, men nå er tiden inne for å dra hjem og hvile. Jeg er veldig takknemlig for støtten, og jeg vet at guttene på laget vil fortsette å gjøre et godt ritt, Dennis til Cyclingnews.

Også BMCs Michael Schär brøt før etappen, mens Benjamin Noval (Saxo-Tinkoff) og José Ivan Gutierrez (Movistar) brøt underveis.

Fra før har blant andre Astana-syklistene Janez Brajkovic, Andrej Kasjetsjkin og Fredrik Kessiakoff stått av. Det ble meldt fra offisielt hold underveis at deres lagkamerat Dmitrij Murajev også hadde brutt, men det viste seg ikke å stemme.

Søndag kveld var 182 av 198 startende ryttere fortsatt med i rittet.

(NTB)